Tentokrát zhubnete: i s chutí na sladké

Tagy:  dieta, sladké, cukr, sacharidy, mlsání, čokoláda, ovoce

Sponzorované odkazy:

Tentokrát zhubnete: i s chutí na sladké

Dieta znamená hlavně to, že ze svého jídelníčku vymetete především sladkosti. Ovšem jak je dostat i z hlavy – a jak je nahradit, pokud nám chuť na nějakou tu dobrůtku kazí jinak slibné odhodlání, to vám dnes poradíme.

Úplně ideální by bylo, zapomenout v průběhu hubnutí na sladkou chuť. Ale to se snadněji řekne, než opravdu udělá. I když vás chutě doženou a donutí k malému hříšku, není to důvod vzdát dietu úplně. Hubnutí je běh na dlouhou trať a tak je mazanější najít si nějaká šidítka, tedy dietně přijatelnější varianty.

Vyzrajte nad chutěmi, autor: Andrea AnastasakisVyzrajte nad chutěmi, autor: Andrea Anastasakis

Jak při hubnutí zvládat chutě

Abyste tedy zvládli svoje chutě, pak je nutné držet se několika důležitých zásad:

vypozorujte kritické momenty – snažte se uvědomit si, kdy po sladkém sáhnete a snažte se situaci řešit jinak. Např. v případě, že sladkým řešíte nějakou stresovou situaci, zkuste najít jiný „odbourávač“ – zajděte si koupit něco na sebe, projděte se na čerstvém vzduchu, popovídejte s kamarádkou. najděte vhodnější alternativy – nejlepší by bylo, zahnat chuť na sladké např. vychlazeným ovocným salátem, který budete mít vždy čerstvý připravený v lednici vybírejte kvalitní „mlsání“ – dobrou volbou je např. kvalitní čokoláda s vysokým procentem kakaa, celozrnné sušenky bílkovinné tyčinky, případně müsli tyčinka bez polevy. I tak je však třeba sledovat energetickou hodnotu a sladkost zahrnout do svého jídelníčku hlídejte dobu mlsání – když už nemůžete odolat, snažte se „hřešit“ v době, kdy váš čeká nějaká fyzická aktivita, kdy budete moci více energie přijaté ze sladkostí vydat, případně v aktivnější části dne pozor na hlad – nikdy nemlsejte nalačno – hlad spojený s chutí na sladké znamená dostat do sebe „kalorickou bombu“. udržte množství – myslete na vyšší energetickou hodnotu sladkostí, zkuste zůstat pouze u malého kousku.

Článek byl publikován na souhlasu ordinace.cz

Článek Tentokrát zhubnete: i s chutí na sladké byl publikován 9. března 2014 v 11.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...