Některé potraviny dokáží léčit. A víte jak?

Tagy:  potraviny, pochutiny, jídlo, lesní plody, citrusy, rajčata, jablko

Sponzorované odkazy:

Některé potraviny dokáží léčit. A víte jak?

Ne nadarmo se říká, že až 60 procent onemocnění plyne z nesprávného stravování a něco na tom pravděpodobně bude, neboť nedávné vědecké studie potvrzují, že existuje nespočet pochutin, které mohou vážné ohrozit zdraví, ba dokonce přivodit smrt. Ovšem najdou se i takové, a není jich málo, které jsou tělu prospěšné a pokud chcete pro své zdraví něco udělat, měli byste je začít aktivně vyhledávat. A kdo ví, možná se ve vašem menu pravidelně objevují.

Lesní plody

Ne u všeho platí, že co je zdravé, není k snědku. Lesní plody, konkrétně pak jahody, maliny, ostružiny a borůvky, jsou oblíbeným ovocem snad každého člověka a přitom málo kdo ví, jak moc jsou ve skutečnosti zdravé. Lesní plody mají jednak minimum kalorií, proto jsou vhodné i při dietě, ale především vlastní nemalé množství antioxydantů, které z těla odbourávají škodlivé látky a dodávají potřebnou energii. Přisypejte si hrst borůvek či malin každé ráno do jogurtu či ovesné kaše, které najdete například zde a buďte zase o něco zdravější.

Lesní plody vás zbaví škodlivin, autor: mccun934Lesní plody vás zbaví škodlivin, autor: mccun934

Citrón a grep

Citrusové plody obecně obsahují veliké množství vitamínu C, který je nezbytný pro obranyschopnost a správnou imunitu, avšak možná jste doposud nevěděli, jak blahodární účinek má citrón a grep na pleť. Díky dezinfekčním účinkům totiž snadno odstraní odumřelé kožní buňky a pleť dokonale vyčistí od nečistot a bakterií. Přetřete si šťávou z citrónu každý večer pokožku a pleť vám bude zářit jako nikdy předtím.

Rajčata

Rajčata jsou chutným pokrmem, kterým můžete ozvláštnit lehký salát, ale také pizzu nebo omáčku na těstoviny. Věděli jste však, že rajčata mají skvělé účinky proti rakovině a karcinogením látkám? Konzumací rajčat, a to v jakékoliv podobě, se této chorobě hravě vyhnete a ještě si zdravě pochutnáte.

Jablka

Každý z nás někdy zažil nepříjemný průjem, kvůli kterému musel strávit i hodiny na toaletě a delší dobu se vyhýbat chutným potravinám. Pokud vás čas od času přepadnou trávicí obtíže, nastrouhejte si jablko a dopřejte si svačinku, která vám dodá dostatek vlákniny, jež udrží stolici v pevném stavu.

Rajčata proti rakovině, autor: grongarRajčata proti rakovině, autor: grongar

Článek Některé potraviny dokáží léčit. A víte jak? byl publikován 30. března 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...