4 tipy, jak bojovat s PMS?

Tagy:  premenstruační syndrom, pms, hormony, ženy, tělo, menstruace

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak bojovat s PMS?

Menstruace a všechny stavy s ní spojené, jsou něco, co spojuje ženy na celém světě. Bolesti břicha, zad, ledvin, nesnesitelné křeče, migrény, nervozita a podobně. To všechno jsou nepříjemnosti, které tyto krvácející ženské dny doprovázejí. Co je ovšem na celé menstruaci to nejhorší, je PMS, neboli premenstruační syndrom, který obtěžuje nejenom samu ,,pacientku", ale především její okolí. Víte, jak s PMS účinně bojovat? My ano!

PMS aneb všechno špatně!

Premenstruační syndrom není žádná veliká věda. Jedná se o extrémní výkyvy hormonální hladiny těsně před menstruačním cyklem, které se obvykle projevují na psychické stránce dané ženy. Hormony zkrátka umějí ovlivnit celkový chod organismu a většinou ne příliš pozitivně.

Premenstruační syndrom se u každé ženy neprojevuje stejně, ale většinou je doprovázen nezvyklými chutěmi, výkyvy nálad, emočními kolapsy, podrážděností, lenivostí a takto bychom mohli ještě chvíli pokračovat. Pokud vás každý měsíc PMS trápí a chcete s ním zatočit, čtěte pečlivě následující řádky.

Dejte si něco dobrého, autor: commonswikimediaDejte si něco dobrého, autor: commonswikimedia

Vezměte to z pozitivní stránky

Jistě, podrážděnost je nepříjemná a obzvláště v případě, že musíte do práce, na nákup, uklízet a nebo se starat o rodinu. Zkuste ale PMS vzít z té druhé stránky a tento den pojměte jako ,,váš" den, kdy se budete věnovat svým oblíbeným aktivitám. Jděte se projít, objednejte si pizzu, čtěte si knihu a zbytek rodiny poproste, ať vaši izolaci respektují.

Záminka k hříchu

Většina žen se snaží držet štíhlou linii a hřešit jen jednou za čas. Pojměte období před menstruací jako hřešící a prostě si jednou za měsíc dejte to, na co máte chuť. Při pojídání výborné čokolády nebo nezdravých chipsů rázem zapomenete, co vás vlastně trápí.

Sociální izolace

Je vědecky prokázáno, že jsou ženy během PMS náchylnější na změny, chaos a také davy lidí. Pokud se tedy nechcete zcela vynervovat a vystresovat, vyhýbejte se frontám v Albertu, nákupním centrům a určitě nechoďte na koncerty.

Dopujte se vitamíny

Vitamíny prokazatelně dodávají tělu energii a také dokáží pozitivně zvednout náladu. Během PMS si proto dopřávejte pořádnou nálož ovoce a zeleniny, čímž jednak prospějete svému zdraví a pokud budete milejší, vaše okolí vám jistě poděkuje.

Článek 4 tipy, jak bojovat s PMS? byl publikován 2. května 2014 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...