Test jogurtů s křupinkami

Tagy:  test, test jogurtů, křupinky, cukr, škrob, emulgátory, čokoláda, tuk

Sponzorované odkazy:

Test jogurtů s křupinkami

Jogurtů dnes na trhu najdete nepřeberné množství. Od těch klasických bílých variant s probiotiky, přes doslazované ,,umělotiny" až k nejrůznějším příchutím, křupinkám nebo třeba musli. Některé jogurty jsou zdravé a tělu prospěšné, ovšem najdou se i takové, které jsou plné cukru, soli, sodíku a emulgátorů, které dobré rozhodně nejsou. Jogurty s křupinkami jsou kategorií sami o sobě, protože se mohou stát kalorickou bombou plnou nezdravých příměsí.

Tesco Duo Mix Choco balls

Asi nejhůř v testu dopadl tento jogurt z Tesca, který je spíše sladkostí, než-li zdravou a tělu vhodnou svačinku. Největší problém produktu spočívá v neinformovanosti, protože na obalu neuvádí celkovou hmotnost a také poměr jogurtu a čokoládových kuliček. Výrobce dále zapomněl zmínit, kolik procent mléka jogurt obsahuje a zda obsahuje také například smetanu. Čokoládové kuličky jsou vyrobeny především z modifikovaného škrobu a cukru, čili jsou nevhodné, a to především pro menší děti.

Připravte dětem raději zdravou alternativu, autor: commonswikimediaPřipravte dětem raději zdravou alternativu, autor: commonswikimedia

Kostíci Danone

Kostíci od Danone jsou typickým dětským jogurtem, který si dospělí člověk asi nekoupíte. O to je horší zjištění, že by jej děti konzumovat neměli, a pokud ano, tak jen zřídka kdy. Jogurt sice obsahuje onen vápník, důležitý pro stavbu kostí, ovšem největší podíl zde má cukr a na hodnocení nepřidá ani použití umělého vanilkového aroma. Například čokoládové kuličky obsahují především ztužený tuk a výrobce neuvádí podíl kakaové sušiny. Můžeme tedy jen hádat, jestli jsou kuličky opravdu z čokolády.

Chcete-li svým dětem připravit chutnou svačinku v podobě jogurtu s křupinkami, kupte jim klasický bílý jogurt bez cukru, který doslaďte trochou medu a jako křupavou přílohu přidejte bio čokoládové cornflakes nebo nepečené musli.

Activia zdravé ráno

Takřka na jedničku v testu dopadl jogurt Activia zdravé ráno s musli, který můžete bez obav snídat, svačit a také si na něm pochutnají menší děti. Tento jogurt je ukázkou zdravého životního stylu, protože jako jediný neobsahuje cukr, což je zde podstatné. Jogurt dále obsahuje známé živé kultury, které podporují funkci trávení a vstřebávání potravy. Co se křupinek týče, například čokoládové musli obsahuje až 43 % kakaové sušiny, což je velmi dobrý výsledek.

Článek Test jogurtů s křupinkami byl publikován 9. května 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...