Jak rychle a účinně bojovat s alergickou reakcí?

Tagy:  alergen, alergická reakce, průjem, rýma, opuchlé oči

Sponzorované odkazy:

Jak rychle a účinně bojovat s alergickou reakcí?

Alergie jsou čím dál častější, a to nejenom u dospělých, ale také u malých dětí, pro které mohou být obzvláště nepříjemné. Člověk je neustále obklopen volnými radikály, alergeny a organismus je obecně slabší, než tomu bylo v dřívějších dobách. Nelze se tedy divit, že je dnes alergický prakticky každý člověk, přičemž spousta o své intoleranci, nemá ani ponětí. Přepadla vás najednou rýma, slzejí vám a opuchají oči nebo máte průjem? Pak jste se pravděpodobně dostali do styku s alergenem, jež ovlivňuje vaše současné počínání. Jak se tedy s alergickou reakcí co nejrychleji vypořádat?

Nezastavitelná rýma

Alergie na prach, roztoče, pyly, trávy a podobně, se nejčastěji projevují typickou vodnatou rýmou, která se dostaví z ničeho nic a prakticky vám znemožní cokoliv dělat. Z nosu vám nepřetržitě teče, bolí vám hlava, máte chrapot a celkově si připadáte, jako byste měli chřipku. S tím se ale lze poměrně rychle vypořádat. Nemáte-li léky na lékařský předpis, zastavte se v nejbližší lékárně pro Xyzal nebo Claritin. Jediná tabletka vám uleví od potíží a vy tak budete moci opět v klidu dýchat a fungovat. Takto však alergickou rýmu nelze řešit stále. Máte-li nějaká podezření, raději vyhledejte odborníka, který vám napíše prášky přesně na míru.

Trpíte alergiemi?, autor: Wolfgang IhloffTrpíte alergiemi?, autor: Wolfgang Ihloff

Opuchlé oči

Veškeré alergie často doprovázejí také napuchlé oči a svědění v krku. Tyto příznaky jsou jasným důkazem toho, že se ve vašem blízkém okolí nachází nějaký alergen, který vaše tělo není schopno akceptovat. Opuchlé oči nejsou nikterak příjemné, neboť vypadají nepěkně. Jste-li v zaměstnání, pomůžou vám kapičky na zklidnění oční sliznice, doma si pak na odlíčené oči dejte plátky čerstvé okurky nebo ledové čajové sáčky. Oči by měly co nevidět opět splasknout a vrátit se do své původní podoby.

Suchá pokožka

Spousta alergenů může mít i neblahý vliv na vaši pokožku. ta může opuchat, praskat a také se nepříjemně vysoušet. Nemusí se nutně jednat o atopický ekzém, nýbrž o klasické podráždění. V takovém případě si obstarejte tělové mléko bez parfemace s olejovými složkami nebo s obsahem bambuckého másla, které pokožku vyživí a dodá ji opět lesk a jas. Pomohou vám také pravidelné zábaly a masáže peelingovým gelem.

Trávicí obtíže

Snad nejhorší formou jsou alergie potravinové, související s trávicím ústrojím. Pakliže trpíte jakoukoliv nesnášenlivostí potraviny, zaděláváte si její konzumací na veliké problémy. Intolerance mléka se obvykle projevuje průjmy a kručením v břiše, celiakie neboli alergie na lepek zase křečemi, zácpou a plynatostí. Všechny potravinové alergie je třeba brát vážně, neboť mohou nenávratně poničit střeva. A co pomůže jako rychlá úleva? Rozpusťte si ve vodě jedlou sodu a emulzi vypijte. Během několika minut se vám značně uleví.

Autor: 3268zauberAutor: 3268zauber

Článek Jak rychle a účinně bojovat s alergickou reakcí? byl publikován 27. srpna 2014 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...