Kde nakupovat zdravé potraviny?

Tagy:  zdravá strava, stravování, jídelníček, menu, jídlo, ovoce, zelenina, mléčné výrobky, maso

Sponzorované odkazy:

Kde nakupovat zdravé potraviny?

Zdravá strava, to je jedno monstrózní téma, které dennodenně zaplavuje média, všichni o něm diskutují a pomalu se stává součástí moderních restaurací a specializovaných podniků na výživu a životní styl. Za obrat k lepšímu stravování můžeme jednině děkovat, neboť není tomu tak dlouho, kdy byl nejvyhlášenějším podnikem Mc Donalds a lidé místo kvalitní šunky kupovali laciný junior nebo vysočinu. Pokud je i vás svět zdravého stravování bližší a zajímáte se o něj, pak máte možná problém přijít na to, kde vlastně nakupovat. Míst se zdravou stravou je ale požehnaně a dokonce více, než jste doposud tušili.

Nemusíte měnit obchod, pouze regál

Možná vás překvapí informace, že nebudete muset měnit obchod, na který jste zvyklí a kde nakupujete roky, ale pouze se začnete soustředit na jiný sortiment. Dokonce v klasických obchodních a potravinových řetězcích narazíte na produkty zdravé výživy. V oddělení mléčných výrobků jistě najdete klasické 3 procentní bílé jogurty bez cukru, mozarellu light, kvalitní kozí sýr nebo dokonce sýr feta. V kategorii luštěnin zase objevíte čočku, fazole, ale také kuskus, jáhly a o kousek dál většinou i celozrnné těstoviny. Co najdete dozajista v každé samoobsluze nebo větším marketu, je čerstvá zelenina, ovoce, kuřecí a krůtí maso, libová šunka a také ryby. Nezapomeňte však pečlivě číst obaly, které jsou mnohdy velmi zrádné.

Autor: E4024Autor: E4024

Nezapomeňte na drogerii

Spoustu zdravých potravin, které nemají v potravinách, najdete také v drogeriích jako je DM nebo Rossmann. V první jmenované drogerii se setkáte s nespočtem veganských výrobků, ze kterých si vybere opravdu každý. Hlavním dovozcem je v tomto případě Alnatura, specializující se na čistě přírodní produkty. K dispozici jsou tak polévky, těstoviny, nejrůznější semínka a ořechy, sušené ovoce bez cukru, koření, bezlepkové pečivo, krekry, oleje, přírodní kávy a obilné nápoje a také sladkosti z třtinového cukru a kvalitní hořké čokolády. V drogerii si můžete koupit také zdravější musli tyčinky a dokonce proteinové tyčinky, jež jsou na klasických fitness eshopech mnohonásobně dražší. Dalším sortimentem jsou pa sojové výrobky, s jejichž dostupností bývá problém. V DM pořídíte především značku Alpro, která je darem přírody.

Kam pro zbytek?

Pak jsou zde ale samozřejmě speciality, které v běžných obchodech obvykle nemají, a to především proto, že by si nenašly dostatek stávající klientely. Řeč je například od Šmakounovi, přírodní bílkovině vhodné nejenom pro vegetariány a vegany. Šmakouna lze koupit v bio obchodech a obchodech se zdravou výživou v mnoha příchutích od hovězí, přes mexickou až po sladkou meruňku. Ve specializovaných obchodech na vás čekají také sojové výrobky, bio jogurty, produkty z kozího mléka, čistící čaje, ovesné sušenky, cereální výrobky, celozrnné produkty, bezlepkové pečivo a sladkosti a mnoho dalšího.

Autor: KatonamsAutor: Katonams

Článek Kde nakupovat zdravé potraviny? byl publikován 9. září 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...