Víte, jak nahradit kávu?

Tagy:  jak nahradit kávu, caro, zelený čaj, energy drink, pití, nápoj, kofein

Sponzorované odkazy:

Víte, jak nahradit kávu?

Káva je lahodný nápoj, který by mnozí označili za nelepší vynález na světě. Existují dokonce lidé, kteří si život bez toho elixíru nedokáží vůbec představit. Káva je nejenom velmi chutná, ale má své charakteristické vlastnosti, které dokáží povzbudit mysl, navnadit organismus a především dodat spousty energie. Obsahuje totiž kofein, který je pro mnohé doslova ,,nakopávačem", a to nejenom v brzkých ranních hodinách.

Bohužel ne každý může kávu pít a nebo to s její konzumací nechce, v rámci zdravotních komplikací, příliš přehánět. Ať už jsou vaše důvodu jakékoliv a nebo vám káva jednoduše nezachutnala, naštěstí existuje řada dalších výrobků, které mají buď obdobné účinky nebo podobnou chuť. Vyzkoušejte je a sami uvidíte, zda zůstanete raději u ověřeného ,,kafe" nebo zvolíte jinou alternativu.

Pokud kávu nemůžete pít

Pakliže kávu z nějakého důvodu nemůžete pít, je zde několik chytrých variant, jak tělu a mysli dodat spousty energie, aniž byste museli nutné sahat po kávových bobech. Víte, které to jsou?

Nestlé Caro

Nestlé Caro je velmi chutný obilný nápoj, který svou chutí kávu opravdu připomíná. Je příjemně nasládlý, ale ne tolik, abyste měli pocit, že pijete oslazenou kávu. Nápoj neobsahuje žádný kofein ani obdobné látky, čili jej bez obav mohou pít i menší děti. Vynikající je například s mlékem nebo s přídavkem čokolády, která potěší právě zmiňované ratolesti. Obilný nápoj obsahuje cereálie a vlákninu, proto vám dodá energii a také trochu zasytí prázdný žaludek. Pochutnat si na něm můžete kdykoliv během dne a prakticky v jakékoliv dávce, neboť je opravdu zdravotně nezávadný.

Autor: Jonathan McIntoshAutor: Jonathan McIntosh

Káva bez kofeinu

Milujete chuť kávy, ale nemůžete ji díky obsahu kofeinu pít? Pak je zde jednoduché řešení v podobě kávy bez kofeinu. Zde ale musíte vybírat opravdu pečlivě, neboť nespočet variant nemá s kávou bohužel vůbec nic společného. Pokud chcete přírodní produkt, vsaďte na bezkofeinovou kávu od znaky Alnatura, kterou pořídíte například v drogeriích DM. Výbornou kávu bez kofeinu najdete také od značky Nespresso, která je specialistou na vynikající kávu.

Pokud vám káva nechutná

Káva vám příliš nechutná, ale prahnete po jejich ,,nakopávajících" účincích? Pak si pochutnejte na následujících variantách.

Zelený čaj

Zelený aj je geniální alternativou, jak dostat do těla dostatek potřebné energie, ale zároveň se vyvarovat pití kávy. Zelený čaj totiž obsahuje potřebný kofein, ale v podstatně zdravější podobě. Zapomeňte však na typické sáčkové varianty a raději se zaměřte na čaje sypané, které mají opravdu silný účinek.

Energy drink

Skvělou volbou, jak se okamžitě probrat, jsou samozřejmě energetické drinky. Ty jsou ideální na dlouhé cesty automobilem nebo v případě, potřebujete-li zůstat vzhůru celou noc. Kombinace kofeinu a taurinu mají skvělé povzbudivé účinky, které jistě oceníte. A jaké energy drinky si dát? Red Bull i Semtex jsou jasnou volbou.

Autor: Vee-OAutor: Vee-O

Článek Víte, jak nahradit kávu? byl publikován 27. listopadu 2014 v 23.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...