Test čokoládových tyčinek - co vlastně obsahují?

Tagy:  čokoláda, čokoládové tyčinky, sladkost, cukr, tuk, kyseliny

Sponzorované odkazy:

Test čokoládových tyčinek - co vlastně obsahují?

Sladkosti jsou nedílnou součástí života většiny lidí, bez kterých si populace bohužel svoji existenci nedovede vůbec představit. Sladké milují nejenom děti, ale také dospělí, kterým však může ubližovat ještě více, než těm menším. Pokud jste také závislí na sladkostech a musíte si alespoň jednou denně dát něco opravdu ,,dobrého", podívejte se, co některé oblíbené pochoutky obsahují a raději si vyberte zdravější či vydatnější variantu.

Většina sladkostí je nezdravá především proto, že obsahuje veliké množství tuků a jednoduchých cukrů, které se v těle ukládají, místo toho, aby se přeměňovaly na energii. Další vlastností jednoduchých, neboli rychlých cukrů je fakt, že podporují chuť k jídlu a navozují pocit hladu. Po jedné sušence tak obvykle následuje další, s čímž samozřejmě přibývají tukové zásoby.

Flint kokosová tyčinka

Kokosová tyčinka Flint je velmi oblíbenou pochoutkou, a to především proto, že je velmi sladká, obalená v čokoládě a navíc stojí pouze 9 korun. Co se ale v této dobrotě ve skutečnosti ukrývá? Sladkost obsahuje 60 % cukru, což je s jednou tyčinkou až 10 kostek cukru, dále vlastní 17 % tuku a transmastné kyseliny, které jsou pro lidský organismus velmi škodlivé. Chuť je příliš sladká, kdežto bez známek kokosové příchuti a vůně tyčinky je velice umělá a chemická. Děti by ji proto konzumovat určitě neměly.

Autor: Evan-AmosAutor: Evan-Amos

Deli čokoládová

Deli je další z řady populárních sladkostí, která se prodává v mnoha příchutích. Tentokrát jsme prozkoumali obsah čokoládové tyčinky, která by, jak název napovídá, měla být plná čokolády, a to nejenom na povrchu, ale také vevnitř. Za 12 korun do sebe vpravíte 9 kostek cukru, což je obdobné jako u předešlé tyčinky Flint, dále pak 12 gramů tuku, z čehož 7 gramů tvoří nasycené mastné kyseliny, které jsou tělu prospěšné. Čokoládová tyčinka Deli sice obsahuje enormní množství cukru, ale čokoládově opravdu chutná a navíc příjemně voní.

Bounty

Bounty je kokosová tyčinka, kterou jistě všichni znáte, a to minimálně z televizních reklam. Tato zahraniční sladkost v testu uspěla nejlépe, téměř na jedničku. Cena sladkosti je 12 korun, přičemž obsahuje 47 procent cukru, což je podstatně méně, než je tomu u Flint či Deli. Obsah tuku je zde sice trochu vyšší, nicméně výrobce místo ztužených tuků použil kakaové máslo, které je velmi zdravé a pro lidský organismu prospěšné. Použití kvalitnějších produktů se jednoznačně odrazilo na chuti, neboť tyčinka chutná velmi dobře, kokosově a krásně voní.

Článek Test čokoládových tyčinek - co vlastně obsahují? byl publikován 19. prosince 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...