Jak se stravovat při chaotickém zaměstnání?

Tagy:  stravování, jídelníček, zdravá strava, jídlo, potraviny, zaměstnání

Sponzorované odkazy:

Jak se stravovat při chaotickém zaměstnání?

Vzhledem k neustálému zdražování a zvyšování životního standardu, jsou kladeny podstatně větší nároky na vydělávání financí a obstarání celé rodiny a zázemí. Není tedy divu, že se lidé stále honí za lepším a lepším kariérním postupem, kterému jsou ochotni obětovat prakticky cokoliv, včetně svého zdraví. Také máte pocit, že vašemu zaměstnání podléhá veškerý váš čas a vy se necítíte příliš dobře a nepřiměřeně tloustnete? Pak se naučte stravovat vhodně a zdravě, i při náročném zaměstnání.

Nezapomínejte snídat

Snídaně je základ každého dne, bez které byste nikdy neměli opustit útroby vašeho bytu. Jednou za čas můžete na snídani zapomenout, nicméně pravidlem by to být určitě nemělo. Pokud ráno šetříte časem, připravte si večer vydatnou snídani do krabičky a čaj si pouze ohřejte. A jak by taková snídaně měla vypadat? Rozhodně se musí skládat z bílkovin, sacharidů a vlákniny, která vám dodá energii a zasytí vás na celé dopoledne. Snídat byste proto měli cereálie s mlékem, celozrnné pečivo s libovou šunkou, sýrem a margarínem nebo tvaroh s ovocem. Variant je několik, proto je můžete obměňovat dle nálady a aktuálních chutí.

Autor: SchwäbinAutor: Schwäbin

Nevynechávejte dopolední svačinu

Mezi každým větším jídlem, jako je snídaně, oběd a večeře, by měla být vždy svačina, díky které se žaludek trochu zasytí a vy tak nebudete propadat vlčímu hladu v pozdních večerních hodinách. Někteří lidí na dopolední svačinu často zapomínají a věnují se spíše té odpolední. Snídaně vás však nezasytí na tak dlouhou dobu, abyste do klasického obědu vydrželi bez další stravy. K dopolední svačině si dejte ovoce, ořechy, tvaroh či jiný mléčný výrobek, sojové produkty nebo třeba kefírový nápoj. Pakliže nemáte příliš času a ,,běháte" z jedné schůzky na druhou, mějte po ruce proteinovou tyčinku nebo nápoj s vaší oblíbenou příchutí.

Pijte minimálně 2 litry denně

Přísun tekutin je velmi důležitý nejenom při hubnutí a udržování si štíhlé postavy, ale také pro správnou funkci orgánů a také pro dostatek energie. Pokud se budete v této oblasti zanedbávat, těžko budete mít dostatek energie a chutí do práce. Pakliže vám dělá problém hlídat si přísun tekutin, každý den si na stůj v kanceláři nebo do kabelky dejte pet lahev s dvěma litry čisté neokysličené vody, kterou za dobu v zaměstnání vypijte. Mějte také na paměti, že káva odvodňuje a proto ji do pitného režimu, v žádném případě nelze řadit. V případě, že pijete kávu a obdobné kofeinové nápoje, přísun vody musíte navýšit, a to ideálně o takovou dávku, kterou je právě šálek chutného kávového moku.

Autor: miramasAutor: miramas

Článek Jak se stravovat při chaotickém zaměstnání? byl publikován 27. prosince 2014 v 19.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...