Jak dodržovat novoroční předsevzetí?

Tagy:  Novoroční předsevzetí, změny, chování, psychologie, myšlení

Sponzorované odkazy:

Jak dodržovat novoroční předsevzetí?

Novoroční předsevzetí. Každý je známe, protože je většino každý rok, těsně po půlnoci, vypouštíme z úst a dušujeme se, že tentokrát je všechna splníme a pokud možno co nejdříve. Pak se sejde rok s rokem a my s hrůzou zjistíme, že jsme je nejenom odkládali tak dlouho, že jim vypršela lhůta, ale naopak se vše ještě zhoršilo. Neshodili jsme jediné kilo, nenavázali nový partnerský vztah, nenašli si lepší práci a ani se neusmířili s kamarádkou. Jak tedy novoroční předsevzetí dodržovat a plnit je na sto procent?

Pokud si také každoročně na Silvestra dáváte předsevzetí a stále se vám nedaří je dodržovat, vyzkoušejte těchto několik ověřených triků, díky kterým půjde vše snadněji, než doposud.

Dávejte si reálné cíle

Problém u spousty novoročních předsevzetí je fakt, že si dáváte příliš vysoké cíle, které se v horizontu jednoho roku, zdají být prakticky nereálné. Samozřejmě, každý by chtěl zbohatnout a pokud možno co nejrychleji. Pakliže si ale řeknete, že do jednoho roku vyděláte 10 milionů, buď musíte opravdu změnit práci, vykrást banku anebo vyhrát v loterii. Raději si na Nový rok předsevzete, že vyděláte o pár desítek tisíc, než v loni a uvidíte, že vše půjde o poznání jednodušeji.

Autor: petty westonAutor: petty weston

Začněte okamžitě

Většina předsevzetí se týká významné životní změny, po které jedinec již dlouho touží. Problém ale nastává v případě, kdy změna závisí pouze a jenom na vás a vy ji neustále odkládáte. Chtěli byste zhubnout deset kilo? Pak byste to během jednoho roku rozhodně měli zvládnout, avšak sezením na gauči ještě nikdo nadbytečné kilogramy neshodil. Vydejte se proto 2. ledna do nejbližšího fitness centra, kde oslovte osobního trenéra a výživového poradce a již v létě se můžete těšit z krásné figury, po které toužíte možná celý život. Změna je snadná, jen musíte přestat myslet, mluvit a začít jednak okamžitě.

Nebuďte na to sami

Ve dvou se to lépe táhne. Toto přísloví je velmi trefné a také pravdivé, neboť více lidí vždy lépe pracuje, a to i na novoročních předsevzetí. Chcete změnit účes, vymalovat byt, koupit si novou sedací soupravu nebo začít chodit běhat? Pak si toto předsevzete spolu s partnerem nebo nejlepší kamarádkou a dělejte změny společně. Ať už budou malé či větší, každý krok se počítá a po boku s blízkou osobou, vám vše půjde podstatně lépe a rychleji.

Zapomeňte na předsevzetí

Zde se samozřejmě nabízí otázka, proč si lidé předsevzetí vůbec dávají. Důvod je pravděpodobně takový, že nedokážou docílit změny sami od sebe a potřebují impulz v podobě Nového roku. Proč byste ale měli svá životní rozhodnutí odkazovat na datum v kalendáři? Chcete-li něčeho dosáhnout, začněte okamžitě a na Novoroční předsevzetí můžete s klidem zapomenout.

Článek Jak dodržovat novoroční předsevzetí? byl publikován 7. ledna 2015 v 18.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...