Co dělat, když nemůžete otěhotnět? Někdy stačí opravdu málo

Tagy:  početí, problémy s otěhotněním, psychika, stres, odpočinek, relaxace, wellness, káva, jídlo

Co dělat, když nemůžete otěhotnět? Někdy stačí opravdu málo

Ač jde doba rapidně kupředu a za pár let budeme moci bydlet na Marsu a běžně létat v raketách, čím dál více párů bojuje s reprodukčním cyklem, který se ještě před desítkami let zdál být naprosto přirozený a na denním pořádku. Počíst dítě, v pořádku jej donosit a přivést na svět je rok od roku obtížnější, což dokazují nejenom ankety, ale také lékařské statistiky. Ve snaze otěhotnět tak nejenom ženy, ale také muži podstupují nejrůznější vyšetření a často se uchylují k šarlatánským kouskům, která se zdají být až absurdní. Pokud ale i vy zoufale toužíte po ratolesti, pak se jistě vžijete do situace těch, co ony zdlouhavé a velmi nákladné procedury podstupují. Pokud lékařská vyšetření přijdou s výsledky, že vy nebo partner nejste v pořádku, je řada možností, jak postupovat, co ale dělat v případě, jsou-li veškeré testy výborné a černé na bílém jasně vidíte, že vy mít děti můžete…

Stres jako hlavní nepřítel

Nemusíte být zrovna medik, aby vám došlo, že za určitých podmínek by nepočala ani Marie Terezie, která, jak známo, rodila děti jako na běžícím pásu. Dnešní doba je doslova přesycena stresem, lidé v zaměstnání mnohdy tráví i celé noci a na odpočinek nebo to obyčejné ,,nic nedělání" jednoduše nezbývá čas. Pak se ale nelze divit, že i mladé ženy čekají na pozitivní těhotenský test, jako na smilování boží.

Problém s otěhotněním způsobuje také stres, autor: ClickchickphotographyProblém s otěhotněním způsobuje také stres, autor: Clickchickphotography

Naše babičky slovo potrat nebo neplodnost prakticky neznaly. A ptáte se proč? Protože si uměly podstatně více užívat života, své běžné denní povinnosti braly jako samozřejmost a nesmysly, kterými se dnešní moderní ženy nervují a zbytečně stresují, jednoduše házely za hlavu. Naučte se brát věci více na lehkou váhu a hlavně začněte odpočívat. Eliminujte stres, co vám očividně nedělá dobře a uvidíte, že problémy s otěhotněním vezmou za své co nevidět.

Na pár dní prostě vypněte

Máte pocit, že bez vás za jediný den firma zkrachuje a domácnost vybouchne? Pak se můžete spolehnout, že se nic takového nestane a dokonce ani v případě, vezmete-li si na několik dní dovolenou a zmizíte z povrchu zemského. Objednejte si luxusní wellness pobyt v Tatrách a věnujte se důkladné regeneraci organismu, kterou potřebujete jako sůl. Záleží na vás, jestli se na víkend ,,vypaříte" s nejlepší kamarádkou anebo s partnerem, se kterým v hotelu můžete pracovat na vytouženém miminku.

Nebuďte k sobě tak přísné

V posledních letech se roztrhl pytel s bio stravou a zdravou výživou, což je sice úctyhodné, ale nic by se nemělo přehánět. Obdobné zvrhlosti jako frutariánství ničí organismus a pakliže se pokoušíte otěhotnět, neměly byste si se stravou příliš zahrávat. Když si opět vzpomeneme na naše předky, kteří za svůj krátký život přivedli na svět i deset potomků, v jejich spížích bylo sice všechno domácí a čerstvé, ale také nechyběl pořádný kus špeku, bůčku a kynutých buchet. Přestaňte být k sobě tolik přísné a nebojte se večeru s kbelíkem čokoládové zmrzliny a čas od času svůj den završte relaxem při kávičce, kde nebude, kromě vynikající kávy, chybět ani luxusní dortík.

Dopřejte si malou odměnu, autor: Lotus HeadDopřejte si malou odměnu, autor: Lotus Head

Článek Co dělat, když nemůžete otěhotnět? Někdy stačí opravdu málo byl publikován 21. ledna 2015 v 17.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...