5 zásad pro spokojené partnerství

Tagy:  partnerství, láska, rodina, partner, spokojenost, manželství

Sponzorované odkazy:

5 zásad pro spokojené partnerství

Partnerské vztahy jsou jednou z nejkompliko­vanějších věcí vůbec. Stovky, ba dokonce tisíce psychologů a terapeutů se jimi neustále zabývá a snaží se lidstvo učit, jak spolu vycházet. Ovšem i tak se, dle statistik, každý druhý sezdaný pár rozvádí a mnoholetá soužití krachují. Pakliže zjistíte, že z vašeho vztahu vyprchala veškerá láska a nejste si souzeni, nemá smysl nic ,,lámat přes koleno", avšak pokud chcete dát vám a partnerovi ještě šanci, zkuste se držet ověřených rad, abyste byli opět spokojeni nebo případně předešli potížím.

Povídejte si o maličkostech

Zásadním problémem mnoha vztahů je upadající konverzace. Zpočátku jste se bavili o každé maličkosti, teď vám ale debata o tom, co jste v práci dělali a jaký jste měli den připadá zbytečná? Pak se ale nelze divit, že se s partnerem vzdalujete. Komunikace je ve vztahu podstatná a protějšku by po čase mohla chybět. Povídejte si o všem a buďte si oporou, možná tak z vaší milované osoby dostanete něco, co ji dlouhé měsíce trápí a o čem nevěděla, jak má s vámi mluvit.

Problémy nepřecházejte, ale řešte

Problémy vždy byly, jsou a budou a je jedno, jakého jsou rázu. Důležité však je, uměj je řešit společně a především o nich komunikovat. Pakliže máte finanční trable, nedaří se vám v zaměstnání nebo jste přišli na partnerovu nevěru, rozhodně nedělejte ,,mrtvého brouka" a o všem mluvte, a to klidně dlouho do noci, pokud bude třeba. Přecházení problémů ještě žádnému páru nepomohlo a možná se spousta z nich rozpadla právě proto.

Autor: travelineAutor: traveline

Nepodléhejte stereotypu

Dalším zabijákem vztahů je všem dobře známý stereotyp. Ten se do života lidí vkrádá pomalu a plíživě, ale jakmile se zakoření, jen těžko se ho zbavíte. Stereotyp dřív či později nastane v každé domácnosti, avšak vy byste se měli naučit běžnou rutinu nějak rozbít. Nemusíte nutně co měsíc jezdit na eurovíkendy, postačí maličkosti jako večeře ve dvou, návštěva kina, společná koupel ve vaně se svíčkami a podobně.

Buďte stále atraktivní

Možná vám tento bod připadá povrchní, avšak každý vztah je založen na vzájemné přitažlivosti a málo kdo by se vdávat či ženil za někoho, kdo se mu fyzicky nelíbí. Po letech mají páry tendenci si zevšednět. Ženy nosí doma vytahané tepláky a děraví trika, muži si zase nechají narůst onen pověstný pivní ,,pupek". Pokud se chcete partnerovi líbit i za desítky let, na svůj zevnějšek nezanevřete, a to ani doma, kde vás nevidí kolegové nebo kamarádky.

Okořeňte milostné mámení

Je celkem přirozené, že s postupem let a s přibývajícím počtem dětí se změní váš sexuální život. Nejenom, že nejspíš nebude tak pravidelný, ale možná spatně do jakési rutiny. Intimní život partnerů je ale alfou a omegou dobrého vztahu, proto se partnerovi v posteli věnujte a nebojte se milostné akce nějak okořenit. Noc plná vášně vás totiž neuvěřitelně sblíží.

Článek 5 zásad pro spokojené partnerství byl publikován 25. ledna 2015 v 12.00 v rubrice Psychologie a Rodina. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...