Hrozí vám kolaps? Tyto 4 věci vám k němu pomohou!

Tagy:  zdraví, strava, stres, spánek, nemoci, civilizační choroby, práce, zaměstnání

Sponzorované odkazy:

Hrozí vám kolaps? Tyto 4 věci vám k němu pomohou!

Fakt, že by měli lidé vždy v první řadě myslet primárně na své zdraví, není žádnou novinkou. Ovšem zatímco před sto lety si jej vážili, dnes ho považují za něco, co je takřka automatické. Pravdou ale je, že zdraví je jedna z mála věcí, kterou si za všechny peníze světa nikdy nekoupíte a pokud se nebudete šetřit, můžete si také uhnat infarkt nebo rakovinu a spoustu civilizačních onemocnění.

Doba je zkrátka taková, že se každý žene za majetkem a kariérou, kdežto zapomíná, že má pouze jeden život, který je třeba střežit jako oko v hlavě a náležitě hýčkat. Vstáváte v brzkých ranních hodinách, vracíte se pozdě večer a práce je vaším nejlepším přítelem? Pak si koledujete o kolaps, který může vyústit v podstatně větší trable. Víte ale vůbec jak poznat, že se blížíte k selhání organismu?

Stres na denním pořádku

Samozřejmě že dnes, kdy je vše čím dál dražší, zaměstnavatelé náročnější a děti rozmazlenější, jsou na každého kladeny neuvěřitelně vysoké nároky. Není se tedy čemu divit, že jste v jednom kuse pod tlakem a se stresem se setkáváte prakticky každý den. Ovšem není stres jako stres. zatímco ten zdraví a krátkodobý vás dokáže často vyburcovat k lepším výkonům, ten pravidelný se zakousne a nepustí, čímž s vás dělá hromádku neštěstí. Naučte se se stresem bojovat a nedovolte mu, aby ovlivňoval každý váš krok. Nebojte se čas od času si odpočinou, přečíst knížku, zajít si do kina nebo na nákupy. Žijete jen jednou, tak nač se stresovat i kvůli maličkostem.

Autor: TakeawayAutor: Takeaway

Nezdravá a nepravidelná strava

Také znáte několik lidí, které v poměrně mladém věku potkal například infarkt nebo obdobná srdeční příhoda? Na vině nemusí být dědičnost ani extrémní stres, ale strava. Stravovací návyky totiž ovlivňují až 60 procent všech nemocí a pokud jsou ty vaše naprosto žalostné, koledujete si o opravdový malér. Dát si čas od času dobrý zákusek nebo skleničku vína není hřích, avšak jíst nepravidelně, nesnídat a neustále obědvat ve fast foodech je časovaná bomba.

Nedostatek pohybu a čerstvého vzduchu

Čím dál více lékařů apeluje na sportování, a to i v pokročilém věku, neboť aktivní pohyb je zárukou dlouhověkosti a samozřejmě také zdraví. Pakliže se denně neustále přemísťujete pouze z auta do výtahu a na čerstvém vzduchu jste pouze 3 minuty, kdy si jdete zakouřit, rozhodně svému tělu a mysli neprospíváte a kolapsu se následně nemůžete divit. Nikdo neříká, že se musíte do strhání těla potit v posilovně, nicméně krátká procházka s partnerem či vyběhnutí schodů, vám rozhodně neuškodí, ba naopak.

Spánek jako odměna

,,Dnes jsem si udělala radost, spala jsem 6 hodin". Pokud tuto větu použijete jednou za měsíc s tím, že běžně vám stačí 4 hodiny, rozhodně jste jednou nohou na hospitalizačním centru. Spánek je nezbytný nejenom pro dobytí energie, ale pro celkovou regeneraci organismu, trávení a pro spoustu dalších tělesných a duševních procesů, které během 4 nebo 5 hodin, jednoduše nestihnou proběhnout.

Článek Hrozí vám kolaps? Tyto 4 věci vám k němu pomohou! byl publikován 7. února 2015 v 12.00 v rubrice Nemoci a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...