Jak vyzrát na lámavé nehty?

Tagy:  lámavé nehty, třepící se nehty, kůže, výživa, strava, stres, spánek, jídlo

Sponzorované odkazy:

Jak vyzrát na lámavé nehty?

Upravené ruce a pěstěné nehty jsou vizitkou každého člověka a obzvláště ženy by o jejich vzhled měly dbát. Můžete mít sebe krásnější kostýmek, luxusní kabelku a dokonalý make up, pokud však budou vaše nehty zanedbané a nepěkně vypadající, rázem ztratíte na exkluzivitě. Ovšem ne vždy za kvalitu nehtů můžete, neboť i ty podléhají, stejně jako vlasy, zuby a pleť, genetické výbavě, stravování a vnějším vlivům. Mohou proto být zažloutlé, se sklony k lámání a třepení či vlnění. Lámavost nehtů lze poměrně snadno a jednoduše ovlivnit, stačí jen vědět, jak na to.

Nehty a jejich vzhled je na tom obdobně, jako pokožka. Pokud žijete nezdravě, jste stále ve stresu, málo spíte a do toho vám chybí mnoho živin a vitamínů, pak nemůžete čekat, že budou vaše nehty exkluzivní a pevné jako skála. Zapomeňte tedy na nejrůznější předražené laky na nehty a zpevňovače a raději se začněte vyživovat zevnitř. Výsledky se záhy dostaví a budou nečekané.

Nemoc moderní doby

Nehty často trpí obyčejně nemocí dnešní doby. Zatímco dříve ženy nepoužívaly žádné chemické přípravky a důvěřovaly čistě přírodě, dnes se neustále ženeme za novinkami z drogerie, kupujeme si nekvalitní odlakovače a nutno podotknout, že nehtům a nehtové kůžičce rozhodně nesvědčí ani věčné máchání rukou ve vodě a používání saponátů. Pokud máte delší dobu problémy s kvalitou nehtů, zkuste vyměnit klasický jar za přírodní produkt a během mytí nádobí používejte rukavice.

Autor: AkaAutor: Aka

Začněte s vnitřní výživou

Aby se nehty opět vzpamatovaly a byly plné síly, rozhodně vám nepostačí zevnější péče, ba naopak je třeba zapojit zdravou stravu, která dovede s krásou hotové zázraky. V první řadě se zaměřte na zelenou zeleninu jako je špenát, brokolice, zelená paprika nebo avokádo. Tyto pochutiny jsou pro zdraví nehtů ideální a konzumovat je můžete v jakékoliv podobě. Dále skvěle poslouží také ořechy, nejrůznější semínka, celozrnné pečivo, jablka, ale také kousek kvalitní hořké čokolády, která obsahuje vysoké procento kakaa a tím i antioxidanty, které dokáží z těla odbourávat škodlivé látky.

Jak o nehty pečovat?

Zapomeňte na předražené nehty a nejrůznější séra, která deklarují zdraví a pevnost nehtů. Raději se zaměřte na správnou úpravu, která rovněž dělá svoje. Nehty nikdy nestříhejte klasickými nůžkami, ty je nepřirozeně ohýbají a mechanicky poškozují do hloubky. Často stříhané nehty jsou pak jemné, slabé a roztřepené. Naopak si pořiďte kvalitní skleněný pilník, kterým nehty pilujte jedním směrem vždy dohladka a dokulata tak, aby nikde nevznikaly ostré hrany, díky kterým by se nehet snadno zadrhl a následně zlomil nebo roztřepil.

Místo krémů a zábalů z drogerie si raději vytvořte svoji vlastní domácí péči, která bude čistě na přírodní bázi, což nehtům vyhovuje nejvíce. Smíchejte si citronovou šťávu, žloutek z vajíčka a lžičku medu. Ve vzniklé směsi si ruce louhujte půl hodiny a poté důkladně opláchněte. Směs vejce, medu a citronu nehty ozdraví do hloubky a ty pak budou znatelně silnější.

Autor: FlickrLickrAutor: FlickrLickr

Článek Jak vyzrát na lámavé nehty? byl publikován 9. března 2015 v 12.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...