3 tipy, jak se zbavit psychického bloku

Tagy:  psychický blok, narušená psychika, chování, povaha, spouštěč

Sponzorované odkazy:

3 tipy, jak se zbavit psychického bloku

Lidská psychika je neuvěřitelně citlivá a obvykle náchylnější než fyzično. Zatímco rýmy se zbavíte pomocí Paralenu a horkého čaje, na angínu obvykle zaberou antibiotika a bolavá záda rozchodíte, jakmile vás něco trápí a je hluboce zasažen psychický stav, můžete se trápit velmi dlouho a dokonce pak vyhledat odbornou pomoc. K tomu, aby si jedinec vytvořil psychický blok nepotřebuje být nijak narušený a ani psychicky nemocný. Mnohdy stačí opravdu málo a často příčiny sahají až do útlého dětství.

Psychický blok je pojem, se kterým se za svůj život potkala spousta lidí, někteří přímo, jiní ze svého okolí nebo třeba z doslechu. Jedná se o poměrně nepříjemnou záležitost, která může jedinci, ale také jeho nejbližším a přátelům, pořádně ztrpčovat život. Někdy se může jednat o ojedinělou záležitost, jindy zase o dlouholetý problém, se kterým dokáže pomoci už jedině specialista nebo lékař. Máte pocit, že již delší dobu trpíte nějakým psychickým blokem, který se vám nedaří odbourat? Pak vyzkoušejte následující tipy, které by vám mohly velmi pomoci.

Mluvte a zase mluvte

Je velmi dobře známo, že problémy často mizí nebo se alespoň zdají být snesitelnější, pokud o nich lidé mluví. Když vás něco trápí, ať už je to psychický problém, trable s láskou nebo v zaměstnání, promluvit si o tom s přáteli nebo s terapeutem je vždy dobrou variantou. Jednak se vám uleví a navíc získáte nestranné názory, díky kterým možná rázem zjistíte, že problém není zdaleka tak bezvýchodný, jak jste si doposud mysleli. V případě psychického bloku se nebojte otevřít svým blízkým nebo opět odborníkovi a vše, co vás trápí, dopodrobna popište.

Najděte spouštěč

Každý psychický blok má své slabší a silnější stránky. Zatímco v některých dnech se zdá být prakticky v útlumu, jindy se projeví v celé své kráse a a vy můžete mít pocit, že se jej snad nikdy nezbavíte. Psychický blok je totiž vždy vyvolán nějakým faktorem, který lze nazvat jako spouštěč. Jakmile zjistíte, co stojí za projevy vašeho psychického bloku, budete mít z poloviny vyhráno. Pak jen musíte dokázat onen spouštěč odstranit a tím se tak bloku nadobro zbavit.

Zkuste nadsázku a humor

Někdo moudrý kdysi pravil, že je vždy lepší brát věci s humorem a pravdou je, že veselý člověk a ještě k tomu optimista, se má v životě vždycky lépe. Pokud k takovým jedincům nepatříte, pravděpodobně si vše berete trochu více, než by bylo třeba a pak není divu, že si psychický blok buď sami vyvoláte nebo se v něm budete dlouho utužovat. Jakmile se u vás příznaky bloku zase projeví, zkuste jej vzít s humorem, vtipně jej zanalyzovat a možná se budete divit, jak snadno a rychle se problému zbavíte.

Článek 3 tipy, jak se zbavit psychického bloku byl publikován 25. dubna 2015 v 18.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...