4 tipy, jak si vybudovat pevný partnerský vztah

Tagy:  partnerské vztahy, partnerství, láska, rodina

Sponzorované odkazy:

4  tipy, jak si vybudovat pevný partnerský vztah

V životě každého jedince existuje několik oblastí, které jsou důležitější, než ty ostatní a které značně ovlivňují veškeré bytí. Je to samozřejmě rodina, zaměstnání, přátelé a v neposlední řadě partnerské vztahy, které jsou zpravidla ty nejtěžší. I ti nejinteligentnější lidé se smyslem pro humor a dobrým srdcem, obvykle bojují a ve vztazích často neumějí chodit. Čím to vlastně je a proč jsou lidé z lásky často nešťastní? Problém je obvykle v samotném člověku, který si jednak nevěří a navíc nedokáže dodržovat jistá, nepsaná pravidla, jež jsou obvykle klíčem k úspěchu. Chcete, aby vaše partnerské vztahy měly smysl, hloubku a vydržely, ideálně navěky? Pak se naučte těchto několik osvědčených tipů, které zdaleka nejsou nereálné ani nikterak složité.

Věřte v sami sebe

První krok začíná vždy u vás. Nemůžete partnera obviňovat z jeho reakcí nebo chování, pokud nemáte, lidově řečeno, zameteno před vlastním prahem a pokud neumíte přijmout sami sebe. Nesebevědomí člověk ve vztazích často tápe a neví kudy kam. Abyste mohli vůbec navázat vztah a následně jej udržet v harmonii, musíte si dostatečně věřit a znát svoji hodnotu. Ne nadarmo se říká, že pravá láska vychází vždy a jedině ze sebelásky. Naučte se mít se rádi, obdivovat své kvality a poté dokážete milovat i ostatní a především být milováni.

Autor: hojusaramAutor: hojusaram

Komunikujte

Základem každého vztahu je komunikace, a to nejenom v oblasti partnerských vztahů. Jak můžete někomu důvěřovat a chtít, ať někdo bezmezně věří vám, když se nepodělíte i o ty základní maličkosti, které se ve vašem životě odehrají. Mluvte stále a mluvte o všem. Začněte tím, jak jste se měli v práci, co se za den stalo partnerovi a nebojte se ani niterních záležitostí, pocitů a důvěrnějších témat, neboť právě tyto rozhovory dělají vztah výjimečným a křehkým. Myslete na to, že si partner musí ve vztahu připadat vždy důležitě a tak, že je pro vás jedinečný. Pakliže se mu budete svěřovat se vším, dosáhnete úspěchu.

Podejte pomocnou ruku

Správný partnerský vztah, který má budoucnost, by měl vždy odrážet pár jako jednotlivce. Čili co trápí vás, musí automaticky zajímat i partnera a naopak. Jakmile se jeden z vás bude potýkat s problémem a bude jej řešit bez vašich rad, názorů a pomocí, je to vždy špatně a ve vztahu se, zcela přirozeně, odcizíte. Ať už partnera trápí takřka nedůležitá maličkost a nebo má opravdové trable, buďte mu vždy nablízku a podejte pomocnou ruku. Nenechte se odradit ani ve chvíli, kdy vám řekne, že si pomůže sám. Taková reakce může být pouze obranným manévrem a vezte, že v budoucnu vaši pomoc nebo psychickou podporu uvítá.

Nebuďte závislí

Jistě jste se několikrát setkali s párem, ba dokonce jste možná v takovém sami někdy byli, kdy jste měli pocit, že jeden bez druhého neudělá krok. Jistě, zamilovanost je hezká, nicméně závislost lidi svazuje a ve výsledku je odstřihává od okolního světa. Nenechte váš vztah omezovat vaše záliby, přátele a rodinu a naučte se být spolu, ale také bez sebe. Že chce jít partner s kamarády posedět? Vy jděte nakupovat a nebo si udělejte doma chvilku pro sebe.

Autor: James BondAutor: James Bond

Článek 4 tipy, jak si vybudovat pevný partnerský vztah byl publikován 28. dubna 2015 v 16.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...