Test vajíčkových pomazánek

Tagy:  vajíčková pomazánka, pomazánka, vejce, suroviny, výrobek, jídlo, stravování

Sponzorované odkazy:

Test vajíčkových pomazánek

Vajíčková pomazánka pro soustu z nás, stejně jako třeba vlašský salát, představuje vzpomínku na dětství. Obzvláště v období velikonočních svátků byla vajíčková pomazánka jakousi nutností, která zachutnala celé rodině, přičemž maminka efektivně zlikvidovala veškeré zbytky z Velikonoc a nadílek. Vajíčková pomazánka s čerstvým rohlíkem je jednoduše neuvěřitelnou dobrotou, které by odolat jen málo kdo, ovšem její příprava rozhodně není záležitostí několika málo minut. Musíte vajíčka nejprve uvařit, poté je oloupat a následně přidat veškeré ingredience a vše dokonale dochutit, což může být problém. Lidé se tedy velmi často uchýlí k jednodušší variantě, která spočívá v koupi vajíčkové pomazánky. Co ale kupované pomazánky, kromě vajec, vlastně obsahují?

Toppo vajíčková pomazánka

První z testovaných výrobků je Toppo vajíčková pomazánka, kterou lze pořídit za 14 korun. Vajíčková pomazánka vlastnila pouze 50 procent vajec, zbytek poté zaujímal řepkový olej, sladidla, sůl, xantanová guma, barviva, zahušťovadla, kyselinu citrónovou, koření, strouhaný celer, křen, sladidla a mnoho dalšího. Chuťově byla pomazánka spíše nevýrazná, což je, vzhledem k jejímu obsahu, poměrně nečekané. Na této vajíčkové pomazánce si rozhodně nijak nepochutnáte, proto ji raději nechejte v klidu v regálu a poohlédněte se po něčem jiném.

Autor: AlphaAutor: Alpha

Gastro Vajíčková pomazánka

O poznání lépe dopadla Gastro Vajíčková pomazánka, kterou můžete zakoupit za 18 korun, přičemž je větší, než vajíčková pomazánka od výrobce Toppo. Cena je tudíž prakticky stejná a při výběru by nerozhodovala. Vajec tato vajíčková pomazánka obsahuje 59 procent, následuje pak majonéza, plnotučná hořčice, koření, sůl, pažitka, brambory, konzervant benzoan sodný, sorban draselný, sušený žloutek, jedná sůl, voda, ocet a také cibule. Složení tohoto výrobku je prakticky v pořádku, neboť konzervanty v takovém druhu suroviny jednoduše být musí. Na pomazánce od značky Gastro je kvalitnější složení znát, neboť nechutná vůbec špatně. Její chuť je příjemně vajíčková, akorát slaná a pravděpodobně by chutnala i dětem. Za koupi tohoto produktu se tak stydět určitě nemusíte.

Boneco Vaječná pomazánka

Absolutním výhercem se stala vajíčková pomazánka od výrobce Boneco, kterou koupíte za 17 korun. Její cena je tedy, na 100 gramů výrobku, prakticky nejlepší a kvalita jednoznačně nesrovnatelná. V pomazánce se vyskytuje přes 60 procent vajec, poté majonéza, kterou tvoří řepkový olej, pitná voda, vejce, ocet kvasný lihový, semínko hořčice, stabilizátory, guarová guma a xanthan, dále v pomazánce najdete cibuli, jedlou sůl, bramborové vločky, ocet kvasný lihový, koření, bylinky, konzervanty jako sorban draselný a benzoan sodný a v neposlední řadě barvivo kurkumin, které je přírodního charakteru, což se rozhodně cení. Chuť této vajíčkové pomazánky je velmi příjemná, takřka přírodní. Tento výrobek byste se nemuseli stydět podávat ani návštěvě během oslavy či večerního posezení.

Článek Test vajíčkových pomazánek byl publikován 4. května 2015 v 14.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...