Jak se rychle a efektivně vypořádat s rozchodem?

Tagy:  vztah, láska, partnerství, rodina, psychologie, vyorvnanost

Sponzorované odkazy:

Jak se rychle a efektivně vypořádat s rozchodem?

Vztahy jsou velmi komplikovanou záležitostí, která dokáže potrápit i otrlého jedince, kterého v běžném životě jen tak něco nerozhodí. Jakmile jde o lásku a o vztah s druhou osobou, jednají lidé mnohdy tak, že sami sebe nepoznávají a už vůbec ne své pocity. Bohužel, ke všem těm krásným vztahovým věcem jako je prvotní zamilovanost, láska, svatba a zakládání rodiny, patří také rozchody, jež dovedou neuvěřitelně potrápit, ba dokonce změnit lidskou náturu, myšlení a budoucí počínání. Jak se tedy vypořádat s bolestivým rozchodem, abyste se netrápili příliš dlouho a neničily si tak budoucí život?

Autor: Sam CaplatAutor: Sam Caplat

Přestaňte analyzovat

Nejhorší na vztazích je, že lidé mají tendence neustále analyzovat nejenom nejrůznější situace, ale také komunikace, sms zprávy, telefonické hovory a jednoduše úplně vše. To vám ale po rozchodu nepomůže a co hůř, jakmile se budete pídit po detailech, bude vám spíše hůř, než-li lépe. Zapomeňte proto na zbytečné analýzy a raději se zaměřte na brzkou budoucnost, která může být pouze hezčí.

Zamyslete se, co chcete vy

Po rozchodu je každý samozřejmě ublížený, citlivý a nad vším přemýšlí více, než by bylo záhodno,. Díky tomu můžete být velmi zmateni a často si vlastně ani neuvědomujete, že by vztah do budoucna neměl cenu a že bitva je již prohraná, a to i z vaší strany. Zamyslete se proto nad tím, zda byste ve vztahu chtěli setrvat a poté se rozhodněte, jestli budete bojovat anebo nad vším uděláte tlustou čáru.

Optimista se má vždy lépe

Je logické, že rozchody a obecně těžší životní situace vždy podstatně hůř snášejí citlivější lidé se sklonem k pesimismu, melancholii a tragickým závěrům. I když možná nejste zrovna optimista, zkuste se nad věc trochu povznést a myslet pozitivněji. Negativní myšlenky na sebe, zcela prokazatelně, váží další negativum, a to od života jistě nechcete. Řiďte se proto heslem, že něco hezkého končí, aby něco hezčího mohlo začít. S tímto přístupem se vám povede o poznání lépe.

Článek Jak se rychle a efektivně vypořádat s rozchodem? byl publikován 11. května 2015 v 19.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...