4 Tipy jak pečovat o suché a popraskané ruce

Tagy:  kůže, ruce, nehty, pokožka rukou, kosmetika, vysušování, olupování, zábal, krém, krém na ruce

Sponzorované odkazy:

4 Tipy jak pečovat o suché a popraskané ruce

Nejenom vaše pleť, vlasy a oděv jsou vaší vizitkou a obrazem toho, zda jste pořádkumilovní, upravení či extravagantní. Velký důraz je kladen také na ruce, které jsou vidět více, než si možná uvědomujete. Pohyb rukou doprovází jakoukoliv vaší gestikulaci, ruce používáte v obchodech, při placení v restauraci a velmi často také v zaměstnání, kdy vám hbitě běhají po klávesnici nebo se dotýkají předmětů a lidí. Ruce by jednoduše měly být vždy pěstěné a upravené, a to samozřejmě platí i o nehtech. Někteří jedinci jsou však velmi citliví a proto mají pokožku rukou suchou, olupující se a někdy nepříjemně do červena zabarvenou. Co dělat v případě, máte-li citlivou pokožku rukou?

Pořiďte si kvalitní krém

Suché ruce mohou být způsobeny mnoha faktory. Jednak můžete být jednoduše citlivý na ovzduší a látky, svoji roli hrají také alergie, atopický ekzém a mnoho dalšího. Pokožka rukou trpí také střídáním ročních období, především v zimě bývá zarudlá a šupinatá. Co vám tedy rozhodně nesmí chybět, je kvalitní krém na ruce a nehty, které mějte stále při sobě a používejte jej i několikrát za den. A co by měl takový krém obsahovat? V ideálním případě olejové složky, které hydratují do hloubky.

Autor: Lelê BreveglieriAutor: Lelê Breveglieri

Vyhněte se chemikáliím

Co pokožce rozhodně nikdy neprospívá, jsou chemikálie. Ty kůži velmi vysušují a mohou ji i podráždit, jste-li citlivější, buďte s jejich používáním velmi opatrní. Dráždivými přípravky jsou jary na nádobí, nejrůznější saponáty a přípravky na mytí podlahy, oken a podobně. Jakmile půjdeme mýt nádobí, nezapomeňte na ochranné rukavice, které jsou samozřejmostí, ty si vezměte i v případě úklidu nebo používejte mop.

Věnujte se zábalům

Vysušené a popraskané ruce je třeba velmi vyživovat zevnitř, proto vám jednoduché používání krému na ruce nepostačí, vy potřebujete důkladnější péči. Alespoň jednou týdně se proto věnujte hydratačním zábalům které dodají pokožce dostatek vláhy i vitamínů. Zábal může být velmi jednoduchý. Pořiďte si bambucké máslo s kapkou esenciálních olejů a ruce v tlustší vrstvě namažte a zabalte do bavlněného materiálů. Takto je nechte odpočívat půl hodiny.

Navštivte lékaře

Kůže je sama o sobě velmi citlivou složkou a jak se říká, odráží náš zdravotní stav. Ne všechny změny na pokožce mohou být banálního charakteru a pokud suchost a olupování kůže přetrvává delší dobu, přičemž nepomáhají ani klasické krémy na ruce, navštivte kožního nebo obvodního lékaře. Pravděpodobně se nejedná o nic závažného, ale můžete trpě lupenkou, atopickým ekzémem nebo třeba kožní mykózou.Autor: Neil MilneAutor: Neil Milne

Článek 4 Tipy jak pečovat o suché a popraskané ruce byl publikován 23. května 2015 v 16.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...