Jak o sebe pečovat s příchodem prvních horkých dní?

Tagy:  červen, květen, kosmetika, horko, počasí, voda, krém, tělo, pokožka, pleť

Sponzorované odkazy:

Jak o sebe pečovat s příchodem prvních horkých dní?

Jaro letos opět plyne jako voda a než se nadějeme, bude zde horké léto, plné krásných slunečných dní, díky kterým vám to bude slušet zase o něco více. Léto je milované roční období skoro všech lidí, především pak děti, kterým začínají hlavní prázdniny a spousta volna. Tato krása s sebou přináší ale také některá úskalí, kvůli kterým se musíte mít neustále na pozoru. Pokud se nechcete hned v první teplejší dny spálit, uhnat si úpal nebo zkolabovat, začněte o sebe trochu více pečovat, a to nejenom zvenčí.

Pitný režim je základ

Každý člověk samozřejmě velmi dobře ví, že by měl dodržovat pravidelný pitný režim, nicméně ten jednak všichni nedodržují a nutno podotknout, že také spousta lidí přesně neví, co by měl obnášet. Do pitného režimu se počítá především čistá okysličená voda, které byste, ve dnech horka, měli vypít minimálně 3 litry. Pakliže si pravidelně dopřáváte také kávu, mléko nebo sycené nápoje, poměr vody se navýší. Pitný režim v létě nepodceňujte, neboť při nedostatečném přísunu tekutin můžete zkolabovat, dehydratovat, dostat úpal či úžeh a koneckonců také skončit v nemocnici, a to s vážnějšími následky. Pití čisté vody navíc prospívá pleti a rychlejšímu metabolismu. Vaše pokožka tak bude bez akné, vrásek, celulitidy a zbytečných ,,faldíků".

Autor: Walter J. PilsakAutor: Walter J. Pilsak

Nezapomeňte na krém!

Opalovací krém je něco, co spousta lidí pravidelně opomíjí nebo tomu nevěnuje přílišnou pozornost. To je ovšem neuvěřitelná chyba, neboť bez používání opalovacího krému s vysokým UV faktorem si zahráváte se svým životem, a to doslova. Melanom je strašákem posledních let a čím častěji se spálíte, tím více svoji pokožku vystavujete nebezpečí. Kromě opalovacího krému na tělo si obstarejte také krém na obličej, který je speciálně určen na pleť a rovněž by měl mít velmi vysoký faktor, ideálně SPF 50. Pakliže máte citlivou nebo problematickou pleť, přizpůsobte výběr těmto specifickým požadavkům.

Vyměňte kosmetiku

Vzhledem k tomu, že žijeme v mírném pásu, kde se střídají roční období a zima rozhodně není, ani trochu podobná létu, měli byste těmto podmínkám přizpůsobit také kosmetickou výbavu. Začněte nejdříve u denního krému, který by měl být lehký a hydratační, zatímco v zimě použijete spíše mastnější olejové složení, proti vysoušení pleti mrazem. Následuje volba make upu. Hutnější zimní variantu vyměňte za lehčí texturu, ideálně se obraťte na BB nebo CC krémy, které kryjí, hydratují, sjednocují a oživují zároveň. S pudrem šetřete, neboť má tendenci vysušovat pokožku. Pakliže si nejste jisti, jaké líčení je letos trendy a nedokážete se příliš dobře nalíčit, neváhejte se obrátit na profesionální po­moc.

Autor: BARNEYS.COMAutor: BARNEYS.COM

Článek Jak o sebe pečovat s příchodem prvních horkých dní? byl publikován 29. května 2015 v 18.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...