4 tipy jak zabránit stárnutí pokožky

Tagy:  kůže, pleť, vrásky, zdraví, krása, vzhled, hydratace, tekutiny

Sponzorované odkazy:

4 tipy jak zabránit stárnutí pokožky

Je vcelku pochopitelné, že s přibývajícím věkem také chřadne vaše krása. Tělo ji není tak pevné, svaly nerostou sami od sebe, tuky mají daleko větší tendence se usazovat a co si budeme povídat, ani pleť už není tak dokonalá, jako za mladá. Věk jednoduše neošálíte, nicméně můžete zamezit předčasnému stárnutí pokožky, která do sebe neustále absorbuje škodlivé vlivy a také váš životní styl. Pokud ještě nepatříte do skupiny seniorů a přesto máte pocit, že je vaše kůže nezdravě sešlá, zaměřte se na následující tipy, díky kterým bude kůže stále mladá a krásná.

Nepřehánějte to se sluníčkem

Opálená pleť je samozřejmě krásná a k létu rozhodně patří, nicméně ani opalování a slunění byste neměli přehánět, neboť enormní přísun slunečního záření pleti příliš neprospívá. Opalování vám kromě barvy dodá také potřebný vitamín D, ale rovněž volné radikály, které se v pokožce usazují na několik let. Zatímco za několik měsíců vyblednete, kůže si opalování dlouho pamatuje, proto se nedivte, že se vám tvoří vrásky na místech, kde byste je ani nečekali. Totéž platí samozřejmě o soláriích, která jsou ještě nebezpečnější a především návykovější.

Autor: Janis PetranisAutor: Janis Petranis

Víte, co pijete?

Pokožku a především její stav vysoce ovlivňuje také příjem tekutin. Každý, kro pravidelně vypije až 3 litry čisté neokysličené vody má pokožku pravděpodobně pružnou, svěží a plnou energie. Naopak ti, co si často a rádi dopřávají kávu, sladké sycené nápoje a alkohol, své pokožce radost nedělají, ba naopak ji dávají pořádně zabrat. Naučte se proto omezit nezdravé tekutiny a naopak zařaďte dostatek vody. Pokožka bude rázem zářit jako vyměněná.

Cigarety jako ničitelé krásy

O negativním vlivu cigaret na organismus asi netřeba dlouze polemizovat. Tato dospělácká ,,dobrota" však není špatností pouze pro vnitřek těla, ale také pro jeho zevnějšek. Cigarety dovedou ničit vlasy, nehty, zuby a samozřejmě i kůži, která neustálým přísunem dehtu a nikotinu neuvěřitelně strádá. Než abyste cigarety pouze omezovali, vyzkoušejte raději náplasti nebo elektronické cigarety, díky kterým se tohoto nešvaru jednou pro vždy zbavíte a spokojená pak bude nejenom vaše kůže, ale celé tělo.

Pomůže i kosmetika

Zanevřít byste rozhodně neměli ani na kvalitní kosmetiku, která v mnoha případech dovede opravdové zázraky. Než se ale bezhlavě vrhnete na koupi prvního přípravku z reklamy, raději se poraďte s odborníkem, co je přesně pro vaše tělo a pleť tou nejvhodnější variantou.

Článek 4 tipy jak zabránit stárnutí pokožky byl publikován 3. června 2015 v 12.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...