Hubnutí pomocí bezlepkové diety

Tagy:  lepek, gluten, bezlepková dieta, hubnutí, tuky, cukry, mouka

Sponzorované odkazy:

Hubnutí pomocí bezlepkové diety

Hubnutí – pojem, který většina lidí slyší hned několikrát za den nebo se jich přímo týká. Okolo proporcí a vzhledu postavy se vedou neustálé debaty, hubnutí, dietám a stravovacím návykům jsou věnovány stránky v časopisech, reklamní plochy na domech, televizní reklamy a také existuje řada seriálů, pořadů a dokumentů, které se touto tématikou úzce zabývají. Na otázku, jak ideální zhubnout, je poměrně těžké odpovědět, a to především proto, že je každý člověk diametrálně odlišný a také na něho platí zcela jiná měřítka. Zkrátka a dobře, dieta, díky které zhubne jeden, může být absolutně bez úspěchu u druhého.

Jak se tedy zbavit nadbytečných kilogramů a cítit se skvěle? Řiďte se v nejlepším případě osvědčenými tipy a triky a pravidly, která sice nemusejí fungovat u každého člověka, ale mají své opodstatnění. K těmto pravidlům patří v zásadě vynechání bílého cukru, tučných a smažených pokrmů a také bílé mouky, která je strašákem všech dietologů. Nedaří se vám zhubnout? Pak vyzkoušejte principy bezlepkové diety, díky které se tuku zbavila již stovka lidí, a někteří dokonce nevědomky.

Autor: Katrin MorenzAutor: Katrin Morenz

Princip bezlepkové diety

Alergie na lepek je velmi rozšířenou záležitostí, která nemusí být vrozená, ale může vás potkat také během života. Jednoho dne budete naprosto v pořádku a další den musíte ze svého jídelníčku vyřadit veškerý gluten, neboli česky lepek. Tento prvek je obsažen v mouce, a to v pšeničné, žitné, špaldové i ovesné, Člověk trpící bezlepkovou dietou proto musí vyřadit nejenom výrobky z mouky bílé, ale také ty celozrnné a nezbude mu, než se naučit stravovat zcela bezlepkově.

Co vyřadit z jídelníčku?

Lepek jakožto takový je samozřejmě obsažen naprosto v každém pečivu. Pokud se tedy rozhodnete nejíst lepek, musíte se v první řadě rozloučit se všemi sladkými pečenými dobrotami, ale také s klasickými rohlíky, chlebem a houskami, kteří bývají každodenní součástí běžné české snídaně. To ovšem zdaleka není všechno, neboť lepek je obsažen ve všem, co je vyrobeno z mouky. Řeč je tedy také o těstovinách, pizze, pita chlebu, sušenkách, cereáliích, ovesných kaší a mnoho dalšího. Někdy se lepek objevuje i v produktech s ořechy, proto je třeba číst velmi důkladně všechny etikety.

Proč zhubnete?

Pečivo a výrobky z mouky v sobě obsahují mnoho sacharidů a také cukrů, ať už komplexních nebo jednoduchých. Častá konzumace pečiva či těstovin tak vede k ukládání podkožního tuku, kterého se následně velmi obtížně zbavíte. Pokud se budete řídit principy bezlepkové diety a nebudete přijímat gluten, minimálně tak prospějete svému zdraví.

Článek Hubnutí pomocí bezlepkové diety byl publikován 6. června 2015 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...