Hubnoucí tipy a triky - těmto se vyhněte!

Tagy:  jídlo, stravování, potraviny, zdraví, jídelníček, hubnutí, diety

Sponzorované odkazy:

Hubnoucí tipy a triky - těmto se vyhněte!

Štíhlá postava je snem nejenom žen, ale také mužů na celém světě. Je přirozené, že se chcete líbit sobě a svému okolí, k čemuž samozřejmě špíčky a nadváha nepatří. Bohužel, ne všichni se ale mohou pyšnit dokonalou figurou od narození, proto je třeba na svém snu a pěkném tělě pracovat. Zatímco někomu stačí procházky se psem, jiní musejí dřít v posilovnách a hlídat si každé sousto. Ať už jste na tom jakkoliv, rozhodně se nepouštějte do „ověřených“ hubnoucích tipů a triků, které vám nejenom nepomohou, ale zároveň vám tělo pořádně zhuntují…

Jednodruhová dieta

Ohromným hitem posledních let jsou jednodruhové diety. Jejich kouzlo spočívá v konzumaci pouze jednoho určené druhu potravin. Jedná se tak buď výhradně o ovoce či zeleninu nebo třeba o mléčné výrobky. Taková dieta je ale jeden veliký klam. Jakmile přestanete tělu dodávat zdravé tuky, sacharidy a bílkoviny v poměrném množství, automaticky začne strádat. Výsledkem bude nezdravé zhubnutí /s následným jojo efektem), extrémní únava až vyčerpanost, deprese, stavy úzkosti a mnoho dalšího. Pakliže chcete natrvalo zhubnout, musíte se přeorientovat na zdravý životní styl, nikoli zkoušet podobné dietní plány. Nevíte-li, jak své stravování změnit, obraťte se na výživového experta, který vám sestaví jídelníček přímo na míru.

Autor: CCFoodTravel.comAutor: CCFoodTravel.com

Nedostatek pohybu

Z průzkumů vyplývá, že je až každý druhý Čech líný sportovat a aby shodil pár kilogramů, raději se výrazně omezí na stravě, než aby podstoupil onu sportovní oběť. Nedostatek pohybu při dietním režimu však způsobí stagnaci svalů, které nebudou růst, tělo bude podstatně hůře spalovat a vaše dieta nebude mít zdaleka takový efekt, jaký by mít měla. Pokud si nepotrpíte na cvičení v posilovnách, naučte se alespoň chodit na svižné procházky, zajděte si na kolo či zahrát tenis, do kterého můžete zapojit i neaktivního partnera nebo kamarádku.

Hladovění

Největším nešvarem v dietách je hladovění, ke kterému se uchýlí nespočet lidí, kteří touží velmi rychle zhubnout. Jakmile tělu nedáde dostatek živin, přirozeně začne shazovat, následovat bude ale opět nechtěnný jojo efekt, nehledě na fakt, že během hladovění bude trpět také vaše psychika a vzhled. Nechcete-li být sužování depresemi, padáním vlasů, lámavostí nehtů a vznikem akné nebo jiných ekzémů, na hladovění okamžitě zapomeňte.

Jídlo 3× denně

Většina fitness trenérů, výživových expertů a lékařů vám řekne, že byste se měli stravovat vyváženě a především pravidelně 5× nebo dokonce 6× denně. Najdou se ale tací, pro které je adekvátní přijímat stravu pouze 3× denně s tím, že častější přísun živit tělo zatěžuje a prakticky jej neustále nutí pracovat. Přijímání jídla pouze 3× denně je však nedostačující a nezdravé, proto se držte osvědčených rad a jezte co 2 až 3 hodiny.

Autor: Alan CleaverAutor: Alan Cleaver

Článek Hubnoucí tipy a triky - těmto se vyhněte! byl publikován 5. července 2015 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...