Test čajů - které jsou kvalitní a které se tak pouze jmenují?

Tagy:  čaj, test čajů, výživa, chuť, potraviny, kvalita

Sponzorované odkazy:

Test čajů - které jsou kvalitní a které se tak pouze jmenují?

Čaje jsou, hned po kávě, nejoblíbenějšími nápoji, které se na planetě zemi objevují již tisíce let. Starověcí Číňané i Indové věřili na nesmírné účinky čajových listů, které správným louhováním nejenom skvěle chutnaly, ale dokázaly také léčit nemoci, pomáhat psychice, uvolňovat tělo a povzbuzovat organismus k lepším výkonům. Dnešní čaje ale zdaleka nejsou tak kvalitní a bohužel, v mnoha případech z původních čajových listů nevlastní vůbec nic. Jak tedy poznat, které čaje jsou dobré a kdy se jedná o pouhou reklamu?

Kvetoucí čaj – Velta tea

Tento výrobek lze opravdu považovat za čaj a dokonce za velmi chutný a účinný. Jedná se o svazky květů čajových listů, které jsou obvykle nakombinovány tak, aby každé balení obsahovalo čaj zelený, černý i bílý. Tento čaj je proto aromatický, poměrně silný a opravdu dokáže dokonale navnadit organismus. A jak jej připravit? Květy zalijte 0,6 mililitry vroucí vody a nechejte 5 až 15 minut louhovat, podle toho, jak silný nápoj chcete pít. Čaj je poměrně drahou záležitostí, proto s ním šetřete a spíše si jej dopřávejte ve výjimečné situace.

Autor: Laura DAutor: Laura D'Alessandro

Čaj sypaný, ovocný z prodejen DM

Pak jsou zde samozřejmě také vynikající sypané čaje, které bývají sázkou na jistotu. Pakliže si chcete na čaji jednak pochutnat a zároveň svému tělu dopřát zdravé doušky, pak se zaměřte na sypané ovocné čaje z drogerií DM. Čaje v těchto prodejnách nejsou drahé, krásně voní a jsou opravdu výborné, neboť kromě sušených čajových listů obsahují také brusinky, sušené jahody, borůvky nebo třeba oříšky a voňavou slámu. Čaj je ideální louhovat 10 minut, neboť jedině tak bude mít tu správnou barvu a také podmanivou chuť.

Instantní čaj

Jistě si vybavujete také instantní čaje, které se často objevují v kancelářích, na nejrůznějších poradách, meetinzích, ale také bohužel ve školkách a ve školách. Ony rozpustné granulky však nejsou ničím jiným, než obarveným cukrem a s čajem opravdu nemají vůbec nic společného. Složení takového výrobku je cukr, glukóza, regulátor kyselosti: kyselina citronová, extrakt z ibišku 2 %, extrakt z arónie, sušené ovoce v prášku 0,1 %, přírodní aroma. Těmto „čajům“ se proto raději obloukem vyhněte.

Pyramidové ovocné sáčky

Možná vás velmi překvapí, jak jsou na tom oblíbené pyramidové sáčky, které lidé preferují a v posledních letech hojně vyhledávají. Tento druh čaje je obvykle ovocný, nicméně když si přečtete složení, v každém sáčku najdete přibližně 0,01 procent ovoce, což je opravdu málo. I přes to ale v čaji ovocná chuť dominuje, což je známka umělých barvi a aromat. Co je ale ještě překvapivější, je fakt, že takové čaje neobsahují ani procento čajových lístků, a proto se vlastně o čaj vůbec nejedná.

Článek Test čajů - které jsou kvalitní a které se tak pouze jmenují? byl publikován 8. července 2015 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...