3 tipy, jak se v létě chránit před pigmentovými skvrnami

Tagy:  pigmentové skvrny, opalování, krém, obličej, dovolená, léto, voda

Sponzorované odkazy:

3 tipy, jak se v létě chránit před pigmentovými skvrnami

Léto je beze sporu tím nejkrásnějším obdobím v roce. Děti mají opravdu dlouhé prázdniny, můžeme se těšit z neustále krásného počasí a pokud se vám poštěstí, vezmete si dovolenou a vypravíte se k moři nebo alespoň na chalupu. Léto je zkrátka ideálním obdobím pro spoustu činností, nicméně přináší s sebou také jistá úskalí, která byste měli brát v potaz. Sluníčko je v létě velmi ostré a pakliže nebudete opatrní, můžete se snadno spálit a přivodit si nejenom zdravotní, ale i estetické problémy. Říká vím něco pojem pigmentové skvrny? Tak přesně s nimi s v letních měsících můžete potýkat.

Co jsou to pigmentové skvrny?

Pigmentové skvrny jsou vlastně, laicky řečeno, zvětšené pihy. Zatímco drobné pihy jsou pěkné a mohou spoustě lidem velmi slušet, pigmentové skvrny zrovna známkou krásy nejsou. Pokud máte kůži světlejší, se sklonem k pihám nebo ke spálení, jste rizikovou skupinou. Shluky tmavších míst se však mohou objevit prakticky u kohokoliv, proto se mějte na pozoru vždy. Pigmentové skvrny se nejčastěji na obličeji vyrojí velmi rychle, nicméně zbavit se jich je běh na dlouhou trať. Jak tedy s těmito nepěknými znaménky zatočit a jak se před nimi nejlépe chránit?

Bez vysokého faktoru ven nechoďte

Kůže na obličeji je diametrálně odlišná od pokožky těla, proto jim věnujte speciální péči. Zatímco na tělo vám stačí faktor podstatně nižší, na obličej volte vždy UV 50. Ten dokáže sluneční záření odrážet dlouhou dobu a vy tak v obličeji získáte příjemnou barvu, aniž byste se báli nepěkných skvrn. Pokud trpíte také na takzvaného ,,kníra", pořiďte si faktor ještě vyšší.

Pozor na ochranu ve vodě

Zapomenout nesmíte také na fakt, že je málo který obličejový krém voděodolný. Pakliže se často koupete ve vodě a opakovaně krém nepoužíváte, je to obdobné, jako byste jej na pleti neměli vůbec. Po každém vykoupání v jezeře, moři nebo třeba pod domácí sprchou si proto pleť opětovně natřete a vrstvou nešetřete. Jste-li ve vodě, sluníčko se odráží od hladiny a obličej se opaluje ještě více, než-li na souši. Do vody proto noste také klobouk, který vám na obličej vytvoří příjemný stín.

Vyhýbejte se ostrému slunci

V České republice vám ochrana pomocí krému s UV 50 bohatě postačí, nicméně u moře je slunce obvykle ještě silnější a jste-li na dovolené denně na pláži, mohl by být i tento krém nedostačující. Pakliže se opravdu chcete vyhnout pigmentovým skvrnám, zůstaňte raději obličejem ve stínu nebo si pořiďte takový klobouk, který vám jej celý zastíní.

Článek 3 tipy, jak se v létě chránit před pigmentovými skvrnami byl publikován 26. července 2015 v 12.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...