10 tipů, jak nachodit 10 000 kroků denně

Tagy:  pohyb, strava, kroky, sport, aktivita

Sponzorované odkazy:

10 tipů, jak nachodit 10 000 kroků denně

Obezita je celosvětovou epidemií, kterou trpí čím dál tím více osob. Především přemíra jídla, sedavé zaměstnání, stres a minimum pohybu může za to, že populace tloustne. Na druhou stranu je tu však čím dál více těch, kteří propadají fenoménu zdravého životního stylu.

S technickým pokrokem jde ruku v ruce i méně manuální práce, zatímco přibývá administrativy. Ovšem sedět 8 hodin v kanceláři u počítače naší postavu moc nevylepší. K tomu přidejte občasné obžerství, alkoholové párty, kouření a celá řada nemocí je na světě. Krom obezity najednou navíc trpíme i cukrovkou a vysokým tlakem.

Buďte fit i bez permanentky do fitka

Přibývá stále těch, co se doslova zamilovali do zdravého životního stylu. Permanentky do fitnesscenter, ranní běh, jídla plná zeleniny a detoxikační vody, to vše je pro mnohé denní chléb, bez kterého si už neumí svůj život ani představit. Pokud však pro vás je tato představa nemyslitelná a při slově běh upadáte do mdlob, pak vězte, že být fit můžete i díky obyčejné chůzi.

Prochoďte se k lepší postavě

Není nutné pro shození pár kil radikálně měnit životní styl, ale je vhodné do svého života zařadit pár drobných změn. A hlavně nezapomenout na to, že za den je důležité nachodit 10 000 kroků. Ráno začněte lehkým protažením a se sklenkou vody s citronem. Dopřejte si po ránu vydatnou snídani. V ranních hodinách se nemusíte obávat ani sladkého jídla. Do práce jděte pěšky. Pokud bydlíte daleko a jezdíte MHD, pak vystupte o jednu nebo dvě zastávky dříve. Dopoledne v práci nezapomínejte svačit. Kila i peníze ušetříte, pokud si svačinu a oběd připravíte doma. Po práci jděte na obchůzky pěšky. Snažte se menší nákupy, poštu či vyzvednutí dětí ze škol zařídit po svých. Dopřejte si před spánkem krátkou procházku s rodinou či s domácím mazlíčkem. Nejen, že nachodíte zas o něco více kroků, ale mozek se vám pročistí, a budete připraveni na spánek. chozeni Horko těžko si přes den spočítáte, kolik jste opravdu nachodili kroků. Proto chytrou pomůckou je krokoměr, který to nejen spočítá za vás, ale také vám prozradí, kolik kalorií jste za den spálili. Další skvělou vychytávkou jsou také mobilní aplikace, které vám krom počtu kilometrů, kroků a spálených kcal ukážou trasu a tempo. Najděte si na procházky sparing partnera. Ve dvou potřebných 7 kilometrů, což je 10 000 kroků, ujdete snáz. Výsledky si zapisujte. Denně si pište, kolik kroků či kilometrů jste nachodili, ať máte dokonalý přehled o své aktivitě.

Článek byl publikován za souhlasu ordinace.cz

Článek 10 tipů, jak nachodit 10 000 kroků denně byl publikován 22. srpna 2015 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...