4 tipy, co změnit, abyste měli ploché břicho

Tagy:  štíhlé břicho, hubnutí, postava, strava, pohyb, probiotika

Sponzorované odkazy:

4 tipy, co změnit, abyste měli ploché břicho

Ruku na srdce, kdo by netoužil po krásné postavě jako z katalogu nebo přehlídkového mola? Obzvláště ženy jsou na každé kilo háklivé a některé jsou schopny dojít do takových extrémů, že téměř nejedí a neustále se moří v posilovně nebo na domácím trenažeru. Pak jsou tu ale také ženy a bohužel je jich podstatně více, které nad svojí postavou dávno rezignovaly a tělo jednoduše neřeší. To je ovšem ohromná škoda, neboť často ke změně jeho vzhledu stačí poměrně málo. Že si nedokážete už ani představit, jaké by to bylo, mít opět ploché bříško? Pak se řiďte těmito čtyřmi zásadami a na své křivky se můžete zase brzy těšit.

Změňte stravování

Břicho je pro většinu žen tou nejproblematičtější částí těla, kterou lze od určitého věku velmi obtížně udržovat. Zatímco nohy a zadek lze poměrně snadno „vyběhat“, břicho si často udržuje svoji „pneumatiku“ a ne a ne s ni pohnout. A kdybyste na zadečku či stehnech měli o několik kilogramů navíc, některým ženám takové křivky vyloženě sluší a muži po nich šílí. To ovšem o „špekatém“ bříšku tvrdit nelze. Spousta lidí žije v domnění, že vzhled břicha ovlivňuje především cvičení, nicméně zdaleka tomu tak není. Až 80 procent tvoří strava, takže pokud se od ráda ládujete sladkostmi a pak doufáte, že je vyběháte na páse, máte bohužel smůlu. Začněte proto u změny stravování a výsledky se dostaví možná dříve, než si myslíte.

V první řadě probiotika

Ne každé břicho zdobí tuk, některé může být pouze vypouklé, a to nejčastěji vlivem ne zcela ideálního fungování střev. Aby se bříško zase pěkně zatáhlo a bylo ploché, musíte si v první řadě srovnat střevní mikroflóru. Nejlépe tak učiníte konzumací jogurtů a zakysaných mléčných výrobků. Pokud vám z nějakého důvodu mléčné produkty nedělají příliš dobře, obstarejte si probiotika v tabletách nebo ve formě nápoje, který neobsahuje laktózu.

Autor: Richard fosterAutor: Richard foster

Vyřaďte nebo omezte pečivo

Bez pečiva si většina lidí nedokáže představit svůj den. Co budu snídat? Co si dám místo chlebu k svačině? Co budu zakusovat k polévce? Někteří jsou tak schopni za den spořádat několik rohlíků či polovinu bochníku chleba. Nelze se tak divit, že máte břicho samý „faldík“. Zkuste proto pečivo vyřadit anebo jej alespoň značně omezit. V každém případě bílou mouku nahraďte celozrnnou a ideálně žitnou.

Posilujte s odborníkem

Roky děláte doma při sledování televize zkracovačky a přesto ještě nemáte „pekáč buchet“? Pak pravděpodobně cvičíte špatně nebo posilujete zcela jiné svaly, než je záhodno. Obraťte se proto ve fitness centru na odborníka nebo začněte chodit na jógu a pilates.

Narovnejte se!

Držení těla je velmi zásadní, a to nejenom proti bolestem zad a končetin, ale také ovlivňuje trávení. Jste-li v neustálém nahrbení, břichu bráníte v jeho činnosti a stejně tak střevům. Naučte se chodit rovně a ploché bříško na sebe nenechá dlouho čekat.

Článek 4 tipy, co změnit, abyste měli ploché břicho byl publikován 11. října 2015 v 16.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...