5 chyb, které děláte při cvičení - takto opravdu nezhubnete!

Tagy:  pohyb, strava, hubnutí, sport, aktivita

Sponzorované odkazy:

5 chyb, které děláte při cvičení - takto opravdu nezhubnete!

V posledních letech se stal neuvěřitelným hitem svět fitness a vše kolem něho. Spousta lidí, dokonce i typických nesportovců, se vrhla na formování těla a dokáže předvádět neuvěřitelné výsledky. Fitness vás jednoduše chytne a nepustí. Pokud chcete zhubnout, zpevnit postavu nebo vytvarovat určité partie těla, nemusíte se nutně potit v posilovně, nicméně je třeba vědět, jakým stylem vůbec sportovat a obecně cvičit. Věnujete se sportovní aktivitě, ale přesto nevidíte žádné výsledky? Pak je třeba odhalit, co vlastně děláte špatně…

Lžete sami sobě ***************. Ohromnou chybou je, pokud lžete sami sobě a nejste stoprocentně přesvědčeni o tom, co vlastně děláte. Sportování vás nemusí až fanaticky uchvátit, že bez něho nebudete moci žít, nicméně to, čemu se hodláte věnovat, byste v daný okamžik měli dělat naplno a především sami pro sebe. Myslete vždy na to, že necvičíte pro svého partnera, rodinu ani přátele, ale pouze a jenom pro sebe. Najděte si proto aktivitu, která vás bude bavit.

Cvičíte krátkou dobu

Kdysi vám nějaký „expert“ řekl, že bohatě stačí cvičit 20 minut, ale hlavně denně nebo alespoň 5× týdně. Pakliže jste této geniální radě uvěřili, pak se nelze divit, že nemáte žádné pozitivní výsledky. Tělo totiž začíná spalovat tuk a také formovat svalovou hmotu až po 30 minutách sportovní aktivity. Ideálně byste tak měli cvičit minimálně 45 minut, abyste mohli být spokojeni.

Necvičíte pravidelně

Pravidelnost je ve zdravém životním stylu naprosto zásadní, a to nejenom co do stravy, ale také v oblasti pohybu. Pokud budete jíst 2× denně, těžko spálíte potřebné tuky nebo naberete svalovou hmotu, s cvičením je to obdobné. Jakmile se do fitness centra přijdete podívat jednou týdně, těžko budete spalovat tuky a tvořit si svalovou hmotu. Tělo pohyb prakticky nezaznamená a vy tak budete zbytečně vyhazovat peníze oknem. Cvičit byste proto měli minimálně 3× týdně, pro lepší výsledky samozřejmě 5× až 6×. Nezapomeňte však na jeden den regenerace, kdy si tělo musí odpočinout a také načerpat energii pro další sportovní výkony.

Při cvičení podvádíte

Spousta lidí má bohužel velmi slabou motivaci, která je nejsilnější těsně před začátkem tréninku nebo sportování obecně. Když přijdete do posilovny, máte ohromnou chuť se zapotit, pak ale přijde první bolest, zadýchání nebo namáhavější cvik a vy se začnete, lidově řečeno, flákat. Pokud nebudete cvičit pořádně a tak, jak byste měli a vaše pauzy budou větší než samotný výkon, opět posilovnu navštěvujete zcela zbytečně.

Nevíte jak cvičit a sportovat

Ohromným kamenem úrazu je neznalost. Zaplatili jste si členství v posilovně, kterou jste začali pravidelně navštěvovat, ale vlastně vůbec nevíte, jak cvičit, na kterých strojích, jak dlouho a pouze se snažíte kopírovat ostatní? Tudy cesta opravdu nevede. Nemáte-li známého, který by vám pomohl, pronajměte si na několik měsíců osobního trenéra, který vás naučí pracovat se svým tělem efektivně.

Článek 5 chyb, které děláte při cvičení - takto opravdu nezhubnete! byl publikován 7. listopadu 2015 v 18.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...