Nejlepší dieta - poradíme vám

Tagy:  dieta, hubnutí, zdraví, nemoc, magazín

Nejlepší dieta - poradíme vám

Po krásné, bezproblémové a štíhlé postavě touží nejen ženy, ale i muži. Cesta za tímto snem bývá mnohdy velice složitá. Je k ní potřeba nejen pohyb, zdravá strava, odbourání tučného jídla, omezení sladkostí, ale také pevná vůle a chuť se hýčkat.

Jaká dieta je ta pravá?

Slovo dieta vychází z anglického slovo diet. To v překladu znamená výživa nebo také strava. U nás v Čechách se ovšem dietou rozumí vyřazení jistých potravin, složek, příloh, masa, tuků nebo cukrů z jídelníčku.
Ale dávejte si pozor. Děláte správně? Pokud se některé z diet pustíte, může se stát, že efekt hubnutí se dostaví téměř ihned, ale tělo si o složky potravy, které jsme vynechaly, řekne samo a vynutí si je a s tím i ztracená kila. S každým takovýmto hubnutím navíc dochází ke ztrátě svalů a později může redukce váhy znamenat doslova peklo. Na základě nesprávných diet se může vyskytnout i nemoc – anorexie nebo bulimie. Nejen to, ale mnohem víc o daném tématu se dozvíte na internetových stránkách www.zdraví-nemoc.cz.
Chcete-li dobře vypadat a vyhnout se přebytečným kilům, měli byste se držet zdravého a vyváženého jídelníčku, který je zastoupen všemi živinami, vitamíny, minerály a vlákniny.

Čemu se vyvarovat, co si pamatovat

Následující řádky vám poradí, jak na štíhlejší postavu. Je dobré, nedělat si doma příliš velké zásoby jídla, mějte jen to, co sníte během jednoho až dvou dnů. Do obchodů s potravinami choďte najedení, protože pak nakupujete méně jídla, než jste měli v plánu. Zapomeňte na pamlsky, jako jsou čokolády, chipsy, sušenky apod.

Vaječná dietaVaječná dieta

Pitný režim

Úspěšnou „dietou“ je nejen úprava stravy a pohyb, ale také dostatečný příjem tekutin. Samozřejmě zapomeňte na kolové nápoje, sladké koktejly nebo limonády. V takovém pití se totiž skrývá hodně kalorií. Ideálním zdrojem tekutin je čistá voda (pramenitá, minerální). Průměrný příjem tekutiny je mezi 2,5–3 litry.
Určitě jste slyšeli – hlad je převlečená žízeň. Dostatečný příjem tekutin zajistí odplavování toxinů z těla a dalších odpadních látek. Hubnutí jde pak mnohem snadněji.

Magazín

Pokud patříte mezi ty, kteří se snaží zhubnout, udržet si váhu, zajímají se o různé nemoci, bylinky a zdravou výživu, doporučuji vám navštívit webové stránky zdravi-nemoc.cz. Internetové stránky jsou pouze informační a neslouží k žádné diagnostice nebo léčbě, ale dokonale vás informují o dané problematice. Zajímavé články s vámi mohou ostatní čtenáři zkonzultovat v diskusním fóru.
A víte, co se říká, staré dobré rady babiček bývají nejlepší.
Proč nevyzkoušet na hubnutí právě tyto stránky?

Ovoce a zelenina do jídelníčku patříOvoce a zelenina do jídelníčku patří

Článek Nejlepší dieta - poradíme vám byl publikován 21. listopadu 2015 v 21.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...