3 lékařské přístroje, které by neměly chybět v domácnosti

3 lékařské přístroje, které by neměly chybět v domácnosti

Péče o zdraví vlastní, jakož i rodinných příslušníků by měla být na prvním místě lidských hodnot. Aby bylo možné o zdraví správně pečovat, je potřeba mít adekvátní vybavení. Dnes vám představíme 3 přístroje, které by vám neměly doma chybět. Jedná se o digitální teploměr, tlakoměr a glukometr.

Digitální teploměr je rychlý a pohodlný

Digitální bezkontaktní teploměry nabízejí přesně měření teploty lidského těla. To oceníte v situaci, když jste nemocní a potřebujete vědět, jestli vás horečka neohrožuje na životě. Vedle spolehlivosti měření je důležitá i jeho rychlost. Pacient většinou touží po maximálním klidu. Nemá chuť a často ani sílu na nějaké dlouhé vyšetřování. Proto je vhodné si pořídit digitální teploměr, který změří teplotu během 1 – 2 minut.
Jestliže byste chtěli měřit teplotu i v ústech nebo konečníku, pořiďte si voděodolný teploměr. Není o mnoho dražší a investice se vám vrátí v jeho životnosti.

Tlakoměr jako prevence proti (nejenom) infarktu

Problémy s krevním tlakem se staly v moderní době doslova epidemií, na kterou mnoho lidí umírá. Proto by se tlakoměry měly stát povinnou výbavou pro každou domácnost. Pravidelná kontrola krevního tlaku může předejít mnoha zdravotním komplikacím.
Tlakoměrů je na trhu velké množství. Při výběru myslete na to, jak dobré máte oči. Existují totiž různé velikosti ciferníků, jenž ukazují výsledek měření. U některých je potřeba stetoskop, jenž by měl být součástí balení. Ale existují i tlakoměry, kde stetoskop nepotřebujete.

Glukometr pro cukrovkáře

Další současnou „metlou“ lidstva je cukrovka, nebo-li diabetes mellitus. Pokud cukrovkou někdo z rodiny trpí, vždy byste měli mít k dispozici glukometr. Tento přístroj totiž umožní rychlé a přesné změření hladiny cukru v krvi (glykémie). Glukometry tak vlastně rozhodnou, zda musí cukrovkář něco sníst nebo si píchnout injekci s inzulinem.
U glukometru byste měl dbát na to, aby byl schopen ukládat výsledky měření do paměti. Čím více, tím lépe. Díky tomu budete mít dokonalý přehled o vývoji vaší nemoci a dodržování dietních opatření.

Jestliže si chcete vybrat nejlepší lékařský přístroj přímo pro vás, je nejvhodnější se poradit s odborníky. Ty mají k dispozici ve firmě KRÁSNÝ – zdravotnická technika, webová stránka www.szo.cz. Za jejich pomoci se lépe zorientujete a můžete si u nich vybraného pomocníka rovnou koupit.

Článek 3 lékařské přístroje, které by neměly chybět v domácnosti byl publikován 8. prosince 2015 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...