4 tipy, jak myslet a cítit se optimisticky

Tagy:  optimista, štěstí, nálada, endorfity, chování, pesimismus

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak myslet a cítit se optimisticky

Někteří lidé se označují za smolaře a tvrdí, že jim v životě prakticky nic nevyšlo. Takový člověk je ale se vší pravděpodobností tolik pesimisticky založen, že si snad opak ani nedovede představit. Vědci a psychologové z celého světa ale dokazují, že negativní myšlenky přitahují negativní jevy, proto se nelze divit, že takovým jedincům selže vše, o co se pokusí. Naopak síla pozitivního myšlení je natolik mocná, že vám umožní nejenom svůj život rapidně zlepšit, ale kompletně změnit od základu. Začít myslet pozitivně však není záležitost jednoho dne. Věta typu ,,od teď budu myslet pouze pozitivně" bohužel nefunguje a změnit své postoje chce čas a především usilovné trénování. Chcete začít myslet optimisticky? Pak se naučte těchto 5 základních principů.

Radujte se z maličkostí

Lidská nespokojenost souvisí například s tím, že se lidé neustále honí za majetkem a neumějí si užívat drobností a maličkostí, které jsou všude kolem. V důsledku toho mají možná spousty peněz, ale také antidepresiva a nešťastné vztahy. Radovat se přitom z maličkostí není nikterak složité a nebude vás to stát čas ani peníze. Zkuste se potěšit z toho, že je venku sluníčko, že se vaše dítě krásně směje anebo, že máte zrovna pěkný účes.

Autor: Joe ShlabotnikAutor: Joe Shlabotnik

Na všem hledejte to dobré

,,Nic se mi nepovedlo, zase se to všechno zkazilo, dnes mám den na nic, to zase bude týden…" Tyto a jim podobné fráze z úst lidé vypouštějí prakticky neustále a ani si neuvědomují, jaké negativní vlny na sebe navazují. Když se nad těmito výroky zamyslíte, opravdu máte pocit, že se vám ten den vůbec, ale vůbec nic nepovedlo? Možná jste pokazili svoji práci nebo naštvali partnera, ale jistě se vám povedlo dobře zaparkovat, koupit si chutný oběd nebo rozesmát kolegu. Naučte se na všem negativním najít něco pozitivního a svět bude rázem hezčí a příjemnější nejenom pro vás.

Rozdávejte úsměvy

Další studie prokazují, že usměvavý člověk rovná se šťastný člověk. To je celkem logické, neboť nikdo nešťastný se nebude stále usmívat. Pokud se ale rozhodnete, že se usměje i přes to, že nemáte zrovna nejlepší den a nejraději byste se vším skoncovali, budete se rázem cítit příjemněji. Je totiž v rozporu s pocity člověka, abyste se cítili na dně. když se zrovna od ucha k uchu usmíváte. Rozdávejte příjemné úsměvy každý den a uděláte optimističtější svět nejenom sobě, ale i lidem ve vašem blízkém okruhu.

Vyplavujte endorfiny

Endorfiny, neboli hormony štěstí má ve svém těle naprosto každý člověk, ovšem zatímco někdo jejich sílu využívá prakticky neustále, u někoho jsou nejenom v zimním, ale v celoživotním spánku. Nebyla by ale neuvěřitelná škoda, neužívat si hormony štěstí, když je můžete mít kdykoliv jen budete chtít? Vyplavování endorfinů z těla navozuje příjemné pocity, kdy se člověk cítí nejenom uvolněně, ale také opravdu šťastně. Otázkou ale zůstává, jak endorfity vůbec dostat ven? Odpověď je naprosto jednoduchá. Sportujte o sto šest, milujte se, jezte čokoládu a dělejte věci, které máte rádi.

Článek 4 tipy, jak myslet a cítit se optimisticky byl publikován 12. prosince 2015 v 21.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...