3 důvody proč vyhledat terapeuta

Tagy:  psychologie, deprese, nemoci, problémy, úzkost, emoce, stres

Sponzorované odkazy:

3 důvody proč vyhledat terapeuta

Jakmile o někom zjistíte, že navštěvuje psychologa nebo terapeuta, automaticky ho zaškatulkujete do kategorie nevyrovnaných bláznů. Takový člověk je ale chytřejší, než si myslíte a dost možná má také méně problémů. Fakt, že někdo absolvuje tato pravidelná sezení totiž nesvědčí o tom, že by byl blázen a musel nutně polykat antidepresiva, aby vůbec mohl fungovat jako člověk. Terapeutická pomoc by se v dnešní době hodila téměř každému. Ptáte se proč? Důvodů je několik a všechny jsou naprosto logické.

Máte trápení a nevíte si rady

Každého člověka může něco trápit, a to od pořádných problémů až po maličkosti, které mohou na první pohled působit velmi zanedbatelným a nedůležitým dojmem. Ne všichni ale snáší své trable dobře a pokud máte pocit, že vám rodina a přátelé nerozumí a hromadíte v sobě veškeré pocity, můžete za čas vybouchnout jako sopka nebo se prostě sesypat. Terapeut je nestranný člověk, který vás vyslechne a pomůže vám dostat se k jádru věci. Ve výsledku možná zjistíte, že se trápíte zbytečně, vše si v hlavě urovnáte a budete schopni jít dál. Trápí vás nezájem partnera, šikana na pracovišti, chtěli byste větší plat, děti s vámi nekomunikují? To všechno a spoustu dalších pocitů můžete s terapeutem donekonečna probírat.

Autor: Mike RenlundAutor: Mike Renlund

Hromadíte v sobě emoce

Ne každý člověk je natolik expresivní, aby dokázat své pocity a dojmy veřejně ventilovat. Nejenom, že někdo neumí projevovat své cit\ na veřejnosti a mezi neznámými lidmi, někdo to bohužel nezvládne ani v kruhu svých nejbližších. Povaha člověka se velmi obtížně mění nebo napravuje a pakliže jste introvert, co vše nechává v sobě, těžko to někdy bude jiné. Pakliže v sobě ale hromadíte negativní emoce a negativní energii, jednak utrpí vaše psychika, mohou se dostavit deprese, ale zároveň můžete radikálně ovlivnit i své zdraví. Vědecké studie dokazují, že emoce člověka ovlivňují zdravotní stav, a to jak v pozitivním, tak v negativním slova smyslu. Objevit se mohou křeče, bolesti nejrůznějšího druhu, ale také rakovina nebo mozkové příhody. Hromadění negativní energie je špatné ve všech směrech, proto se nebojte vyhledat terapeuta a ze svých těžkostí se vypovídat.

Už nevíte, jak dál

Život člověka prochází nejrůznějšími stádii a zatímco někdy můžete být na vrcholu a zářit štěstí, najednou přijde něco, co vaše dosavadní počínání změní a vy se začnete trápit. Rozvod, smrt, ztráta zaměstnání a mnoho dalších faktorů zasáhnou každého a někteří jedinci mohou mít veliký problém se se změnami vypořádat. Pokud jste v takovém stavu, kdy už jednoduše nevíte kudy kam, rozhodně navštivte odborníka.

Článek 3 důvody proč vyhledat terapeuta byl publikován 16. prosince 2015 v 12.00 v rubrice Zdraví, Psychologie a Nemoci. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...