Jak shodit přebytečná kila? Sportujte i relaxujte

Tagy:  přebytečná kila, sport, dieta, sportovní vybavení, běžecká obuv, rotopedy, wellness hotel, relax

Jak shodit přebytečná kila? Sportujte i relaxujte

Před Vánočními svátky se každý nemůže dočkat, až si konečně odpočine, nebude muset hekticky běhat po nákupech a do toho se starat o rodinu a v klidu si vychutná všechny ty dobroty, které napekl, navařil a slavnostně připravil. O to krušnější pak bývá leden a o to přísnější Novoroční předsevzetí, neboť během Vánoc obvykle nezůstane u jednoho vanilkového rohlíčku a trošce salátu. Také, jako většina populace, nyní bojujete s kily navíc, která se břicha, stehen a zadečku nechtějí pustit? Pak si připravte program, během kterého krásně zhubnete a ještě si odpočinete.

Sportujte plně vybaveni

U sportu především platí, že se za každých okolností musíte cítit komfortně. Jedině tak bude kýžený výsledek patrný a celý průběh sportovní aktivity o to zábavnější a efektivnější. Pokud vyrážíte do posilovny ve starých teplácích a vytahaném triku, jakmile se začnete mučit na cvičebních strojích, volné oblečení vám bude překážet a nemluvě o faktu, že neodvede žádný pot, čili se budete, co nevidět, doslova koupat ve vlastní šťávě. Jakmile pak vyběhnete na pás, ,,jarmilky", co ještě pamatují střední školu, rázem vypovědí službu a vy na fitness centrum na vždy rezignujete. Vaše výbava přitom nemusí být nikterak finančně náročná ani obsáhlá, neboť jednotlivé kousky můžete dokupovat průběžně. Čím ale rozhodně začněte je kvalitní běžecká obuv, která zabrání případnému zranění a umožní lehký pohyb, jako byste žádnou obuv snad ani neměli. Dalším krokem je pořízení funkčního prádla jak do uzavřených, tak venkovních prostor. Pokud plánujete běhat v tomto ročním období, neobejdete se ani bez kvalitní běžecké bundy, vyrobené z prodyšných a tenkých materiálů, jež odvádí pot a nijak neomezují pohyb.

Bez pohodlné výbavy se neobejdete, autor: bezeckyeshopskBez pohodlné výbavy se neobejdete, autor: bezeckyeshopsk

Cvičte v pohodlí domova

Sportu by se měl věnovat každý člověk, neboť jedině tak si můžete budovat a udržovat svalovou hmotu, rozproudit metabolismus, hubnout a celkově se cítit v dobré kondici. Ovšem pokud vám sportovní aktivity nejsou vlastní a zatímco spolužáci hrávali hokej, vy jste si spíše malovali, může být pro vás jakýkoliv pokus o hubnutí nebo změnu neuvěřitelně těžký. Jednak se možná nenacházíte v nejlepší kondici a můžete patřit ke stydlivějším jedincům kteří do přeplněného fitness centra prostě nepůjdou. Skvělým řešením, jak se dostat do cvičebního procesu a postupně se zbavovat přebytečných kil, je cvičení v pohodlí domova, což vám skvěle umožní cvičební stroje jako je multifunkční rotoped. Ten vám změří tepovou frekvenci a nastaví takovou úroveň, která vám bude vyhovovat. Po několika týdnech, případně měsících, kdy už cukroví z tukových zásob zmizí, se možná osmělíte a ve své prvotřídní sportovní výbavě vyběhnete i na stezku.

Cvičení doma vám umožní rotoped, autor: fitnesssportskCvičení doma vám umožní rotoped, autor: fitnesssportsk

Nezapomeňte na odpočinek

Ve snaze zhubnout jsou na sebe někteří jedinci příliš přísní. Kriticky si váží každé sousto a měří se několikrát denně. V životě platí, že byste nikdy neměli zacházet do extrému, a to platí i při sportu. Věnovat se cvičení 4× týdně je skvělé, ale zapomínat nesmíte ani na odpočinek, během kterého tělo regeneruje a sbírá síly do dalších tréninkových dní. Užijte si proto, čas od času, relax, vypusťte všechny starosti a nechte se hýčkat masážemi a luxusními bazény. Ideální volbou je například přepychový wellness hotel Štiavnica, kde si budete připadat jako v ráji.

Nezapomeňte také odpočívat, autor: salamandraskNezapomeňte také odpočívat, autor: salamandrask

Článek Jak shodit přebytečná kila? Sportujte i relaxujte byl publikován 23. ledna 2016 v 22.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...