Jak bojovat proti chřipce v zimě?

Tagy:  nemoc, zdraví, chřipka, nachlazení, zima, imunita

Sponzorované odkazy:

Jak bojovat proti chřipce v zimě?

Zima je každoročně přirozeně obdobím, kdy je výskyt nachlazení, chřipek a nejrůznějších virových a bakteriálních onemocnění nejrozšířenější. Rozhodně se není čemu divit, neboť zatímco v letních měsících vás může ohrozit maximálně tak klimatizované prostředí nebo extrémně studené drinky, v zimě číhá nebezpečí doslova na každém rohu. Chlad, lezavo a sychravo promáčí vaše tělo a pokud nemáte dokonalý imunitní systém, snadno podlehnete rýmě a kašli. Také fakt, že se sdružujete v uzavřených prostorech se spoustou jiných lidí, je ideálním způsobem, jak nákazu chytit. Co tedy dělat pro to, abyste se zimním nemocem vyhnuli? Máme pro vás několik tipů, díky kterým budete fit po celý rok, nejenom v zimě.

Obalte si imunitu

Mít pevný imunitní system je základ. Pokud vaše imunita neslouží tak, jak by ideálně měla, snadno chytíte kde jaký bacil a nejenom, že se jej těžko zbavujete, ale o to náchylnější jste na další nastydnutí a virózy. Oslabený imunitní systém lze naštěstí účinně posilovat, a to hned několika efektivními způsoby. Jednak nezapomeňte denně jíst čerstvé ovoce a zeleninu, které jsou zásobárnou vitamínů C, B, A a stopových prvků, jež jsou pro tělo nezbytné. Mísa pomerančů a jablek a zeleninový salát jsou tak skvělou volbou a navíc uděláte něco i pro svoji postavu, což po tučných Vánocích jistě oceníte. Nebojte se ani doplňků stravy jako jsou kapsle s vitaminem C, echynacea, preventan nebo výtažky z aloe vera. Po celý rok si pak dopřávejte tablety přírodní chlorely, která tělo navíc zbavuje toxinů a podporuje také činnost metabolismu.

Sportujte

Sport těl prospívá ve všech ohledech, o tom není sporu. Jakmile začne zima, spousta lidí má tendence polevovat a do fitness centra se podívat zase až s příchodem jara, což je špatně. Nejenom, že se budete obalovat tukem, ale rovněž vám ochabne svalstvo a tím i obrana vnitřních orgánů. Sportování navíc podporuje správnou činnost lymfatického systému, který rovněž posiluje imunitní systém. Bojíte se jít si ráno zaběhat, abyste nenastydli? Pokud se teple oblečete a pořídíte si kvalitní termoprádlo, naopak svému zdraví velmi prospějete.

Autor: Jennifer ChaitAutor: Jennifer Chait

Vyhněte se veřejným prostorům

Čím více se budete obklopovat nemocnými lidmi, tím je přirozeně větší pravděpodobnost, že se nakazíte chřipkou nebo dokonce angínou či zápalem plic, které vás vyřadí z provozu i na několik týdnů. Abyste tedy zimu překonali bez nemoci, snažte se veřejným a uzavřeným prostorům vyhýbat. V ideálních případech se příliš nezdržujte v nákupních centrech, nenavštěvujte kina ani divadla, kde víte, že bude hojné obsazení a rozhodně nechoďte do bazénů, wellness center ani do saunového světa.

Dejte na babské rady

Naše babičky přišly vždy s geniálním řešením, jak se zbavit nachlazení, bolestí, kopřivek a jiných problémů. V době, kdy neexistovaly léky a chemikálie, si uměly poradit pomocí bylinek a darů přírody, které jsou vždy tím nejlepším řešením, jak na viry a bakterie. Nebojte se proto vyzkoušet ověřené babské rady jako jsou horké zábaly, kopřivové obklady, výluhy z cibule a česneku a bylinkové čaje z čerstvých bylinek, které seženete například v obchodech se zdravou výživou.

Článek Jak bojovat proti chřipce v zimě? byl publikován 20. ledna 2016 v 23.00 v rubrice Nemoci a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...