Jak naložit s volným časem?

Tagy:  koníčky, volný čas, odpočinek, relaxace, učení

Sponzorované odkazy:

Jak naložit s volným časem?

Možná se vám to může zdát až neuvěřitelné, ale opravdu existují tací, a není jich málo, kteří mají spoustu volného času a bohužel neví, jak s ním naložit. Totiž ne každý je vytíženým podnikatelem nebo zaměstnancem ve firmě s jasným podstavem a tudíž si může dovolit trochu toho odpočinku či zaplnění “mezer” po prací nebo ve dnech volna. Toto se týká také studentů, seniorů nebo třeba maminek na mateřských dovolených, které často trpí sociálním odcizením a stereotypem. Jak ale s volným časem naložit, abyste neměli pocit, že lelkujete? Je třeba vymyslet duchaplnou aktivitu, co vás nejenom zabaví, ale také naplní.

Nemarněte zbytečně svůj čas

Ti, co mají dostatek volného času, ale nemají žádnou aktivitu, které by se pravidelně a denně chtěli věnovat, mohou často ztrácet čas a věnovat se, lidově řečeno, všemu a vlastně ničemu. Ráno vstanete, uděláte to nejnutnější, což je práce na svobodné noze, úklid nebo starost o potomka a poté marníte čas sledováním tv, luštěním křížovek, co vás ani nebaví nebo surfováním po internetů, který vám vůbec nic nedává? Pak svůj čas vskutku marníte, což je škoda…

Dělejte co vás baví – bez předsudků!

Nejeden člověk se nevěnuje koníčku jen proto, že by jej okolí odsoudilo nebo považovalo za blázna či podivína. Baví vás malovat na sklo, ale váš manžel touto činností opovrhuje? Chtěli byste se aktivněji věnovat ezoterice, ale kamarádky mají pocit, že nejste psychicky v pořádku? Ať už vás baví cokoliv, nikdy se nenechtě strhnout okolím a odradit tak od toho, co máte rádi. Život máte pouze jeden, tak jej využijte naplno.

Autor: Moyan BrennAutor: Moyan Brenn

Rozvíjejte své znalosti

Spousta těch, které jejich zaměstnání nenaplňuje na sto procent nebo jsou na mateřské dovolené či z nějakého důvodu nepracují, jednoduše krní a nerozvíjejí své schopnosti a především znalosti. To je ovšem ohromná škoda, neboť lidský mozek dokáže vstřebat neuvěřitelné množství informací a učit se stále novým a novým věcem. Využijte svého volného času a dále se vzdělávejte. Záleží pak pouze na vás, či to bude formou studia vysoké školy, kurzu nebo samostudia, pomocí odborné literatury a internetu.

Odpočívejte

Mnoho lidí se odnaučilo relaxovat a když se řekne slovo odpočinek, vlastně ani nevědí, jak by se mu věnovali. Je vidina odpočinku, podle vašich představ, sledování televize nebo chatování na internetu? Pak se pletenete, neboť v obklopení elektřiny si jen těžko odpočinete. Načerpejte proto pravidelně síly wellness procedurami, kadeřníkem, na manikúře či kosmetice. Nebojte se nechat své tělo svěřit do cizích rukou, které vám pomohou ulevit celému organismu, mysli a ještě z vás udělají krásnějšího člověka.

Článek Jak naložit s volným časem? byl publikován 23. ledna 2016 v 12.00 v rubrice Psychologie a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...