Zadržujete vodu? 4 jednoduché triky, jak se ji zbavit

Tagy:  postava, voda, pohyb, sport, jídelníček, strava

Sponzorované odkazy:

Zadržujete vodu? 4 jednoduché triky, jak se ji zbavit

Drtivá většina populace neustále bojuje se svoji váhou. Málo kdo je stoprocentně spokojený s tím, jak vypadá. Neustálý stres, hektické životní tempo, nedostatek času a klidu, to všechno vede k tloustnutí a nezdravému stravování. Nelze se pak divit, že nepatříte k těm nejštíhlejším jedincům. Někteří jedinci však zdaleka netrpí takovou nadváhou, jako si myslí, ale často zadržují I několik kilogramů vody. Zbavit se zavodněného organismu je prvním krokem k hubnutí a možná zjistíte, že vám nova váha a vzhled figury bude stačit. Jak se ale přebytečné vody v těle zbavit, pokud ji v sobě držíte spousty let? Cesta kupodivu není zdaleka tak složitá, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Začněte hodně pít

Tento bod vás možná překvapí, nicméně dostatečný přísun tekutin je alfou a omegou zdravého stravování a štíhlé postavy vůbec. Pakliže nejste zvyklí dostatečně pít, metabolismus nepracuje tak, jak by měl a tělo zadržuje onu zmiňovanou vodu. Jakmile začnete pravidelně pít, tělo se začne zbavovat vody, přebyxtečných kilogramů a jistě se zmírní příznaky celulitidy a strií. Voda je jednoduše neuvěřitelně zázračná. A co byste vlastně měli pít a čemu se naopak vyvarovat? Denně vypijte až 3 litry čisté neokysličené vody, bylinkové čaje a neslazené minerální vody. Šetřete naopak s kávou a černými čaji a nezapomeňte, že mléčné produkty, a to ani mléko, se do příjmu tekutin nepočítají.

Autor: Tanvir AlamAutor: Tanvir Alam

Sportu zdar!

Bez sportu by neměl fungovat žádný člověk, neboť právě aktivní pohyb vede ke zdravému životnímu stylu a štíhlému tělu. Nemusíte se nutně dennodenně potit v posilovně a dělat activity, které vám nejsou blízké, ba dokonce se vám příčí. Najděte si takovou sportovní činnost, která vás bude bavit a naplňovat. Jestli to bude pozemní hokej, jogging, jóga nebo jen svižná chůze, je čistě na vás. Sportování, stejně jako dostatek tekutin, rozproudí metabolismus, lymfatický system a pomůže k odbourávání přebytečné vody v těle.

Omezte solení

Sůl je běžnou součástí pokrmů a většina z nich by bez ní byla planá a bez chuti. Přiměřené množství soli vám rozhodně nijak neublíží, nicméně pokud u každého vaření a přípravě i přípravě jednoduché pomazánky nebo pečiva saháte po soli, dostáváte ji do těla zbytečně mnoho, což vede k dehydrataci a zadržování vody. Omezte proto solení na minimum a naučte se sůl nahrazovat za bylinky, koření, pepř a podobně.

Nepřejídejte se

Přejídat se stejně špatné jako hladovět. Tělo v takových extrémních případech trpí a pokud nepociťujete nevolnost, problémy s trávením a vyprazdňováním, minimálně budete zadržovat vodu a tloustnout. Jakmile se vyhnete přejídání, vyhnete se zbytečnému zadržování vody.

Článek Zadržujete vodu? 4 jednoduché triky, jak se ji zbavit byl publikován 11. března 2016 v 19.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...