4 tipy pro alergii na laktózu - jak nahradit mléko?

Tagy:  alergie, laktóza, rostlinné mléko, vegan, soya, jogurt

Sponzorované odkazy:

4 tipy pro alergii na laktózu - jak nahradit mléko?

S alergií se setkala již řada lidí a prakticky dnes již existuje málo kdo, kdo by alergií netrpěl. Někoho trápí pyly, jiného roztoči a pak jsou tací, co nesnesou určité potraviny. Alergie na potraviny jsou čím dál častější a důvodem je jednak chemické ošetření, nejrůznější modifikace surovin, ale také stres a chaotický životní styl, díky kterému jsou lidé citlivější a mají sklony k intolerancím. Asi nejznámější potravinovou alergií je celiakie neboli alergie na lepek, při které lidé nemohou pšeničné výrobky. V závěru za touto nemocí je intolerance mléčných výrobků, které mohou jedinci také značně znepříjemnit život a vůbec výběr surovin, neboť mléko se dnes nachází v mnoha potravinách a hotových jídlech. Máte stresy z poledních menu v restauracích a nevíte, jak mléko ve své stravě nahradit tak, abyste nepoznali, že mléko nemůžete přijímat? Máme pro vás skvělé tipy, díky kterým si s alergií snadno poradíte.

Do kávy rostlinná mléka

Ohromný problém mohou mít například ti, co jsou zvyklí kávu naředit mlékem. Jeho konzistence a chuť kávu zjemní a ta se stává lahodnější a přijatelnější pro většinu populace. Otázkou samozřejmě zůstává, jak si poradit, pokud mléko nemůžete pozřít. Skvělou alternativou jsou mléka rostlinná, která zakoupíte již i v klasických supermarketech anebo si je můžete jednoduše vyrobit. Mandlové, sojové, kokosové, ovesné nebo lískooříškové mléko vám zachutnají a jistě si na změnu brzy zvyknete.

Autor: Kelly Sue DeConnickAutor: Kelly Sue DeConnick

I jogurt může být rostlinný

Zvyk je železná košile a pokud se klasické jogurty z kravského mléka na vašem stole objevují neustále, pak může být opravdu těžké s nimi z ničeho nic skoncovat a především je nahradit. Co budete snídat a svačit, kdy byly jogurty součástí vašeho jídelníčku na každý den? Naštěstí existují i rostlinné jogurty a nutno podotknout, že jsou opravdu více než chutné. Snažte se vybírat takové varianty, které mají méně cukru i tuku a jsou slazeny přírodně.

Veganské tyčinky slaví úspěch

Na trh se také dostala již řada veganských tyčinek, které jsou jednak zdravé, ale také velmi chutné. Patří mezi ně klasické musli tyčinky, oblíbený flapjack, ale i proteinové tyčinky nebo dokonce sušenky. Dopřát si tak můžete chutný keks na způsob tatranky, aniž byste se museli obávat o svoje zažívání. Veganské tyčinky zakoupíte v obchodech se zdravou stravou, ale také v sítích prodejen Tesco.

Čokoláda pro alergiky

Pokud jste právě zjistili, že trpíte alergií na laktózu a již si nemůžete dopřávat produkty z kravského mléka, pak vás jistě okamžitě napadlo, jak to bude s čokoládou, která mléka obsahuje. Ani v tomto případě naštěstí nemusíte propadat panice, neboť je mnoho veganských čokolád bez mléka, které jsou stejně tak chutné a navíc mnohem zdravější. Vyzkoušejte například prodejnu Delmart na pražském Smíchově, kde je doslova ráj veganských čokolád.

Článek 4 tipy pro alergii na laktózu - jak nahradit mléko? byl publikován 22. května 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...