Nejčastější věci, kterými si ženy kazí vlasy - děláte je také?

Tagy:  zdravé vlasy, teplo, ničení vlasů, šampon, chemie, barva, drogerie, lékárna, kadeřnictví

Sponzorované odkazy:

Nejčastější věci, kterými si ženy kazí vlasy - děláte je také?

Většina žen si na svém vzhledu zakládá a náležitě o sebe pečuje. Ať už vám byly naděleny krásné husté kadeře nebo spíše jemnější vlasy, které žádají neustálou úpravu, bez kvalitních přípravků a jiných drobností se jednoduše neobejdete. Ovšem stejně tak, jako si ženy dovedou svoji krásu pěstit a hýčkat, umějí se také devastovat. Často je to nezdravá a nekvalitní strava, přemíra slunečního záření, plastické operace a samozřejmě také nevhodná manipulace s vlasy, které mohou trpět. Možná nevědomky své vlasy ničíte, byť žijete v domnění, že jim vaše zákroky pomáhají. Těchto několik věcí ženy s vlasy soustavně dělají a přitom se jedná o naprosté omyly.

Koupě nekvalitních přípravků

Nejčastější chybou, kterou ženy devastují své krásné vlasy, je koupě nekvalitní, obvykle drogistické kosmetiky. Bohužel, většina dam si vůbec není vědoma toho, jak nezdravé produkty pořizuje a dokonce žije v domnění, že svým kadeřím poskytuje skvělou péči. Největším omylem jsou pak šampony s obsahem sulfátů, díky kterým šampony pění a působí jako ideální prostředek na odstranění mastnoty a nečistot z vlasů. Opak je však pravdou, neboť právě tyto produkty ztenčují vlasové vlákno, porušují strukturu folykuly a vlasy se tak stávají slabé, matné a lámající se. Dalšími nevhodnými složkami šampónů a kondicionérů jsou silikony, pryskyřice, paraffinum liquidum, tedy minerální oleje, či ovocné kyseliny, jež mají obdobné účinky. Chemickým přípravkům z drogérií se tak ideálně vyhněte obloukem a raději si nakupte v kadeřnictví nebo přímo v lékárnách. Vhodnou variantou jsou také přírodní bylinkové a kopřivové šampony bez zbytečných olejů a chemie.

Autor: VERY.CO.UKAutor: VERY.CO.UK

Domácí barvení

Mnoho žen ještě stále lituje peněz, které nechá u kadeřnice a proto se snaží ušetřit jak jen to jde. Barvení nebo melír v salonu vás může stát i tisíce korun, kdežto barva z drogerie třeba i stovku. Proč byste si tedy vlasy nenabarvili z pohodlí domova, složení přeci musí být naprosto stejné. Nicméně je tomu přesně naopak. Zatímco kadeřnické salony pracují s kvalitními přípravky, které mohou vlasů i prospět, drogistické barvy obsahují zbytky a chemikálie, které pro vlasy nejsou vůbec vhodné. Pokud navíc nedodržíte přesný technologický postup barvení, malér je na světě a vlasy jsou nenávratně zničeny. Pokud chcete na něčem šetřit, pak si kupte obyčejné boty, avšak vlasům věnujte kvalitní péči odborníků.

Spaní s mokrými vlasy

Dalším nešvarem je usínání s mokrými vlasy. Mnoho žen takto šetří svůj čas a navíc jsou vlasy ráno krásně vlnité a nadýchané, nicméně jejich struktura neuvěřitelně trpí. Během noci se totiž ještě mokré nebo vlhké vlasy nepřirozeně ohýbají a dochází tak k jejich ztenčování a překvapivě vysušování. Dejte si před spaním tu práci a kadeře důkladně vysušte přes kulatý kartáč.

Autor: YESSTYLE.COMAutor: YESSTYLE.COM

Článek Nejčastější věci, kterými si ženy kazí vlasy - děláte je také? byl publikován 27. května 2016 v 12.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...