Kde si v Praze pochutnat na nejlepší zmrzlině z kvalitní surovin?

Tagy:  zmrzlina, gelato, praha, strava, zdraví, suroviny, kvalitní suroviny

Sponzorované odkazy:

Kde si v Praze pochutnat na nejlepší zmrzlině z kvalitní surovin?

Jako k podzimu neodmyslitelně patří svařené víno a k zimě Vánoční cukroví a vůně jablek se skořicí, pro léto je naprosto typická zmrzlina, a to ve všech podobách. V teplých letních dnech pravděpodobně nebudete mít chuť na přeslazené dorty nebo přímo na tabulkové čokolády a zcela přirozeně budete prahnout po něčem studeném a velmi chutném. Jak se zchladit v centru horkého města? Jedině zmrzlinou z vyhlášených podniků, kde dělají jednoduše tu nejlepší.

Pure gelato

Variant zmrzlin je několik a bohužel ne všechny jsou kvalitní. Spousta sorbetů je pouze obarvená voda s v případě smetanových ovocných zmrzlin se jedná o laciné náhražky, které smetanu ani ovoce nikdy neviděli. To ovšem neplatí pro menší podnik Pure gelati na Praze 1, kde si opravdu pochutnáte, V nabídce jsou totiž kvalitní gelata dle italské receptury,která obsahují pravé čerstvé ovoce, kvalitní vysokoprocentní smetanu, čokoládu, pravou vanilku, ořechy a jednoduše vše velmi kvalitní a čerstvé, na čem si opravdu pochutnáte.

Autor: Lauren JongAutor: Lauren Jong

IF Café

O kavárně znám cukrářky Ivety Fabešové jste již možná slyšeli, a to v případě úchvatných francouzských dortíků, které vyrábí dle receptur těch nejvyhlášenějších francouzských cukráren. A stejně tak kvalitní a na jazyku se rozplývající je zmrzlina z IF Café, které si můžete vychutnat buď v kavárnách na Tylově náměstí nebo v Belgické anebo vše dostanete s sebou do praktické kornoutku u kelímku. Zmrzliny jsou vyráběny přímo v kavárně, a to z těch nejlepších surovin, jaké si jen dovedete představit. Je libo ochutnat pomerančovou, čokoládovou anebo třeba netradiční mátovou či vlašský ořech?

Angelato

Po cestě z Václavského na Staroměstské náměstí narazíte na úchvatný podnik menších rozměrů s názvem Angelato, které supluje andělsky božské gelato, neboli italskou zmrzlinu. A jak podnik poznáte? Podle davu lidí, kteří v letním období stojí fronty na tu nejlepší zmrzlinu v centru města. Spoustu pokrmů je možné ošidit, nicméně na zmrzlině nekvalitní suroviny poznáte a každý, kdo ji připravuje poctivě a tradičně, má vyhráno. V Angelato se tak setkáte s tradiční italskou recepturou výborných smetanových a krémových zmrzlin, ale také můžete ochutnat sorbety, které jsou méně sladké a vhodné především pro ty, jež trpí nesnášenlivostí laktózy.

Článek Kde si v Praze pochutnat na nejlepší zmrzlině z kvalitní surovin? byl publikován 22. června 2016 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...