Jak poznat, že oslabujete svoji imunitu?

Tagy:  zdraví, nemoc, stres, pohyb, vzduch, vitamin, prášky, antibiotika

Sponzorované odkazy:

Jak poznat, že oslabujete svoji imunitu?

Imunita je nepostradatelnou součástí zdravého lidského organismus. Jakmile imunitní systém není v pořádku, zcela jistě není v pořádku ani vaše zdraví. S oslabenou imunitou můžete trpět klasickými chřipkami a nachlazením či anginami více, než je zdravo, ale rovněž vás může postihnout spoustu dalších problémů od zánětů celého těla až po závažnější choroby, které se léčí i roky, ne-li dokonce celý život. Oslabenou imunitu byste proto nikdy neměli brát na lehkou váhu. Fakt, že vám imunitu oslabí nemoc je nepředvídatelné, nicméně mnoho lidí oslabuje svoji imunitu zcela zbytečně. Také patříte k těm, co si ničí zdraví, a to zcela nevědomky?

Přehnaná hygiena

Již naše babičky nám odjakživa kladly na srdce, abychom si po příchodu zvenčí anebo před jídlem vždy pořádně omyli své ruce. Tím zbavíte ruce, které přirozeně sahají téměř na vše, bacilů a chráníte se tak nejenom před kapénkovou nákazou, ale také před žloutenkou a jinými nebezpečnými chorobami. Mnoho lidí však tuto nutnost a samozřejmost přehání a inklinuje k přehnané hygieně, která naopak tělo oslabuje. Pamatujte si, že organismus si s bacily dokáže poradit a pokud ho zbavíte veškerých ochranných a obraných buněk, těžko s nimi bude bojovat. Pokud tedy dezinfekční gel používáte každých 10 minut a dokonce celé tělo myjete několikrát za den, vaše imunita je opravdu v ohrožení.

Autor: JamieAutor: Jamie

Užíváte antibiotika

Bez antibiotik se při některých nemocech bohužel neobejdete a pakliže vás přepadne angina nebo jiná nemoc, na kterou je odpočívání a paralen jednoduše krátký, antibiotika jsou jediným možným řešením na uzdravení. Ovšem stejně tak, jako antibiotika hubí příčinu zánětů, hubí vše živé v těle a tím samozřejmě i zdravé buňky. Pokud antibiotika užíváte často a necháte si je předepsat na každé „zakašlání“, svoji imunitu oslabujete a stále dokola se tak vystavujete dalšímu užívání těchto léků.

Netrávíte čas venku

Svoji imunitu oslabujete také v případě, kdy netrávíte příliš času venku. Možná si tento fakt ani neuvědomujete, ale pokud ráno nasednete do automobilu, který vás přemístí do kanceláře, následně se autem zase dopravíte domů a veškerý čas trávíte v budovách, pak vám chybí vitamin D, který imunitu velmi podporuje. Začněte se věnovat venkovním procházkám a trávením času na čerstvém vzduchu, vaše imunita zaplesá.

Stresujete se

Stres není pro žádného člověka dobrý a pokud ho máte nadmíru, není se čemu divit, že nezáříte zrovna štěstím a zdravím. Přemíra stresu vám může způsobit tloustnutí, akné, ale také oslabení imunity. Přestaňte se zabývat zbytečnostmi a vydejte se cestou, kde pro stres a nemoci není místo.

Článek Jak poznat, že oslabujete svoji imunitu? byl publikován 13. července 2016 v 12.00 v rubrice Nemoci a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...