5 tipů na chutné a dietní omelety

Tagy:  vejce, bílkoviny, proteiny, zdravá strava, zdraví, jídlo, léto, dieta

Sponzorované odkazy:

5 tipů na chutné a dietní omelety

V zimních měsících mají mnozí povolený jídelníček, neboť své větší bříško a stehna poměrně snadno schovají do zimního teplejšího oblečení. Jakmile ale přijde léto a spolu s ním krátké sukně, kratší trika, lehké a jemné materiály a především pak plavky, nezbude vám než tučnou stravu omezit a chvíli se zaměřit na dietnější potraviny a přípravu takových pokrmů, které nezatíží organismus a budou lehce stravitelné. Otázkou ale samozřejmě zůstává, jak takové pochutiny připravit a na čem si vůbec pochutnávat.

Zaměřte se na bílkoviny

Mnozí lidé přibírají především z toho důvodu, že nemají dobře sestavený jídelníček a v jejich stravování přebývá příliš mnoho tuků a také sacharidů. Je toto i váš případ? Pak se zaměřte na jejich omezení a naopak přidejte zdravé bílkoviny, které vás dokonale zasytí a navíc pomohou stavět svalovou hmotu, díky které bude tělo neustále hubnout. A co je ideálním zdrojem bílkovin? Samozřejmě vejce a produkty z nich vyrobené. Dopřejte s chutné omelety na mnoho zajímavých způsobů, které jistě zachutnají celé rodině.

Omeleta po italsku

Myslíte si, že dietní jídlo musí být zákonitě bez chuti a zápachu? Pak jste na velikém omylu a je na čase vám tuto myšlenku jednou pro vždy vyvrátit. Vyzkoušejte například velmi chutnou omeletu po italsku, která je skvělou volbou nejenom na snídani, ale také jako lehká večeře nebo svačina po cvičení. Do rozšlehaných vajec přidáte pokrájené prosciutto, olivy a sušená rajčata. Omeletu osmažíte na trošce olivového oleje a na závěr pokladete plátky parmazánu.

Autor: jeffreywAutor: jeffreyw

Omeleta po francouzsku

Další velmi chutnou omeletou pro jakékoliv denní jídlo je omeleta s francouzskými přísadami, které jsou velmi kvalitní a aromatické. Do rozšlehaných vajec přidejte čerstvý kozí sýr, jarní cibulku a trochu pepře. Po osmažení zasypejte rukolou a polijte kvalitním olivovým olejem.

Omeleta v podobě tortily

Přichystejte si zdravý letní oběd neb večeři plnou bílkovin, která je skvělou volbou při redukčním jídelníčku. Připravte si klasickou omeletu, ochucenou dle vlastní volby kořením nebo jen solí a pepřem. Do placky pak přidejte suroviny jako je restované kuřecí prso, tuňák, uzený losos nebo zelenina.

Omeleta nasladko

Milujete sladké a trápí vás, že si jej v dietním režimu nemůžete dopřávat tak, jak byste chtěli? Pak si dopřejte omeletu na sladký způsob, která jistě bude chutnat i vašim mlsným dětem. Do rozšlehaných vajec, kde budou převládat bílky přidejte na oslazení skořici a trochu medu nebo javorového sirupu. Po usmažení omelety přidejte kvalitní hořkou čokoládu a oříšky dle vlastní chuti. Omeleta bude výborným dietním dezertem.

Autor: pacificbroAutor: pacificbro

Článek 5 tipů na chutné a dietní omelety byl publikován 26. července 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...