5 tipů, jak do jídelníčku zařadit zdravá rajčata

Tagy:  zdraví, strava, jídlo, jídelníček, zelenina, zdravá strava

Sponzorované odkazy:

5 tipů, jak do jídelníčku zařadit zdravá rajčata

Zdravých potravin, které by ve vašem jídelníčku neměly chybět a jež se mohou na stole objevovat každý den, je opravdu veliké množství. Zatímco některé pochutiny byste si měli dopřávat pouze zřídka kdy anebo je raději nekonzumovat vůbec, především zeleninu můžete jíst doslova na kila. K nejzdravějším druhům zeleniny patří beze sporu rajčata, a to jak klasická šeříková, tak cherry. Rajčata obsahují mnoho vitaminů, stopových prvků, ale také antioxidanty a látky zabraňující vzniku rakoviny a tvorbě rakovinotvorných buněk celkově. A jak si rajčata dopřávat? Máme pro vás mnoho skvělých tipů, které budou zaručeně chutnat celé rodině.

Salát capresse

Každá zeleninový pokrm by se měl podávat spolu s kvalitním olivovým panenským olejem, díky kterému se dokonale vstřebávají veškeré živiny. Pokud si chcete připravit jednoduchou a velmi chutnou večeři nejenom pro sebe, ale také pro partnera a případně jako jednoduché pohoštění pro hosty, je zde rychlý a zdravý salát capresse. Nakrájejte rajčata a mozzarellu na kolečka, přidejte čerstvou bazalku, olivový olej a balzamikový ocet. Podívejte s žitným pečivem.

Rajčatová polévka

Zeleninové pokrmy by v ideálním případě měly být připraveny rychle, aby v sobě zanechaly veškeré potřebné živiny a látky. Ideální variantou rychlé a velice chutné večeře je například italská rajčatová polévka, jež zasytí a zahřeje. Na olivovém oleji orestujte šalotku a česnek, přidejte krájená rajčata, protlak a zeleninový vývar. povařte a na závěr polévku zjemněte zakysanou smetanou a ozdobte čerstvou bazalkou.

Autor: jeffreywAutor: jeffreyw

Grilovaná zelenina

Pakliže držíte redukční dietu anebo se chcete stravovat zdravě a vyváženě, pak byste se především večer měli vyvarovat sacharidům jako jsou brambory, rýže, knedlíky všeho druhu a těstoviny. Místo toho si k čerstvé rybě nebo kuřecímu steaku dejte zeleninu grilovanou na olivové oleji. Chybět by nemělo ani rajče, které je v horké podobě naprosto senzační.

Těstoviny se sušenými rajčaty

Zatímco večeře by měla být s menším množstvím sacharidů, k obědu byste si je naopak měli dopřávat ve větší míře. Těstoviny jsou skvělou volbou, jak tělu dodat energii a přitom se na delší dobu zasytit. Chcete si připravit rychlý a opravdu chutný oběd? Pak na olivovém oleji osmahněte červenou cibuli, přidejte sušená rajčata, olivy, kapary a nakonec těstoviny s olivovým olejem.

Omeleta s rajčaty

I na snídani si můžete dopřát zeleninu, a to na mnoho způsobů, které vám budou opravdu velice chutnat. Místo ovesné kaše nebo lívanců si tentokrát udělejte jednoduchou nadýchnou omeletu z vajec, do které přidáte jarní cibulku, čerstvý špenát a cherry rajčata s oregánem.

Autor: Kate FieldAutor: Kate Field

Článek 5 tipů, jak do jídelníčku zařadit zdravá rajčata byl publikován 31. srpna 2016 v 22.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...