Kdy může sport ubližovat?

Tagy:  pohyb, cvičení, zdraví, svaly, fitness, běh, jóga, chřipka, nachlazení

Sponzorované odkazy:

Kdy může sport ubližovat?

Abyste se cítili stále fit, plni energie, měli zdravé tělo i ducha a k tomu skvělou figuru, jednoduše musíte zdravě jíst a také sportovat. Málo kdo si totiž může dovolit se dennodenně stravovat ve fast foodech, mít sedavé zaměstnání a po práci sedět pouze u televize s balením chipsů. Pěkný vzhled zkrátka něco stojí a musíte mu obětovat čas i nějaké to pohodlí. I když je pohyb velice zdraví, přesto mohou nastat situace, kdy vám i sportování může ublížit a to dokonce do takové míry, že budete muset vyhledat lékaře…

Běh bez protažení

Někteří lidé před sportem podceňují sílu protažení a neprotahují se ze zásady vůbec. Pokud se neprotáhnete po tréninku, není to takové zlo, jako vyběhnout na stezku aniž byste protáhli kotníky, záda, ruce a všechny hybné svaly. Neprotažené tělo si během běhání nebo joggingu koleduje o natržené svaly, vazy, nataženou achylovu patu a nemluvě o výronech, se kterými se následně budete trápit několik měsíců. Opravdu vám za to takové riziko stojí? Protahování přitom zabere sotva pár minut.

Autor: VicAutor: Vic

Příliš těžké váhy

V posledních letech se doslova roztrhl pytel s fitness světem a vším okolo něho. Fitness je samozřejmě velmi atraktivní, dělá krásná těla a jeho výhodou je, že nemusíte být nijak pohybově a sportovně nadaní, což například u volejbalu nebo tenisu říct nelze. Do posilovny může chodit naprosto každý, ale právě zde si můžete opravdu ublížit a zadělat si na trvalé problémy a těžké následky. Pokud nemáte osobního trenéra, posilování příliš nerozumíte a neznáme hranice vašeho těla, rozhodně se nevrhejte na těžká závaží. Silové tréninky jsou prospěšné za předpokladu, že vás sleduje odborník a vše děláte naprosto správně. V opačném případě hrozí úrazy s fatálními následky.

Hot jóga v chladných dnech

Jóga je stará snad jako lidstvo samo a miluje ji mnoho lidé po celém světě. Především české i zahraniční celebrity propadli jejímu kouzlu, neboť jóga skvěle protáhne každý kousek těla, vytvaruje figuru, zeštíhluje a navíc uklidňuje mysl. Hitem posledních let je takzvaná hot jóga, kdy cvičíte v místnosti s přibližně 40 stupni Celsia. Hot jóga má tělo protáhnout ještě efektivněji a uvolnit svalová napětí. Pakliže chodíte na hot jógu v zimě, měli byste dát pozor na nastydnutí. Prohřátý organismus nereaguje na zimu příliš dobře a kromě nachlazení nebo angíny hrozí také svalové křeče.

Nepodceňujte příznaky nemoci

Každé nachlazení, chřipka či virové onemocnění dává tělu několik signálů, které není dobré ignorovat. Pokud s bolestí hlavy, škrábáním v krku a rýmou půjdete sportovat, nejenom, že se nemoc stoprocentně rozjede, ale také vám oslabí tělo a celý imunitní systém, díky čemuž budete nemocni o to častěji.

Článek Kdy může sport ubližovat? byl publikován 12. září 2016 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...