Máte celulitidu a otýkáte? Zadržujte vodu

Tagy:  celulitida, otékání, otoky, voda, zadržování vody, strava, životní styl

Sponzorované odkazy:

Máte celulitidu a otýkáte? Zadržujte vodu

Téměř většina žen se potýká s celulitidou v oblasti zadečku a nohou, a to dokonce i ty, které jsou štíhlé a v oblečení naprosto dokonalé. Mnoho žen také trápí otoky nohou, rukou, ale i hýždí a zad ba dokonce obličeje. Důvodů může být nespočet, ale jedním z nich je například zadržování vody. Ovšem i zadržování vody má své příčiny, díky kterým se vaše tělo trápí. Zbavte se přebytečné vody v těle a tím i oteklých končetin a nevzhledné pomerančové kůže.

Srovnejte si životosprávu

Zadržování vody jde ruku v ruce se špatnou životosprávou, kterou bohužel „trpí“ drtivá většina populace. Nezdravý životní styl je dát výchovou, ale také prostředím, ve kterém se lidé běžně vyskytují. Pokud si životosprávu upravíte, nejenom, že budete vypadat lépe, ale také se tak budete cítit. Základem je například omezení soli a ostrého koření. Přemíra soli tělo zavodňuje a vy tak můžete mít o několik kilogramů navíc. Hned po omezení soli by mělo přijít omezení rafinovaných cukrů, bílé mouky, smažených pokrmů, nezdravých tuků a tučného masa. Do jídelníčku naopak zařaďte kuřecí a krůtí maso, ryby, olivový olej, zeleninu, avokádo, ořechy a nezapomeňte na mléčné výrobky.

Zjistěte, jak si vedou vaše hormony

Další příčinou zavodňování může být také nestabilní hormonální systém. Poku nejsou hormony v těle v pořádku, tělo se zavodňuje a vy si připadáte otekle a dokonce tlustě. Hormonální nerovnováha je způsobena nejenom antikoncepcí, ale také špatnou činností štítné žlázy a dalšími vlivy. V ideálním případě proto vyhledejte svého lékaře, který vám hladinu hormonů v těle změří a případně nastaví nápravná opatření.

Autor: cyclonebillAutor: cyclonebill

Začněte sportovat

Přebytečnou vodu v těle můžete poměrně snadno také vypotit. Proto jsou někteří sportovci schopni za den shodit až několik kilogramů své váhy, neboť jednoduše vědí, jak vodu z těla vhodně a rychle vypotit. Aerobní cvičení jako běh, aerobik, tanec, tenis a míčové sporty jsou skvělou volbou, nicméně vodu z těla dostanete také ve fitness centru nebo během jógy a pilates. Pravidelným cvičením se celulitida začne redukovat a vy tak budete mít do plavek naprosto výstavní figuru.

Zařaďte draslík

K odvodňování skvěle pomáhá draslík, který vás vody bude zbavovat průběžně. Jak jej ale do jídelníčku zařadit? Místo doplňků stravy a tabletek jej přijímejte přirozeně, v podobě potravin. Na draslík jsou bohaté meruňky, avokádo, datle, luštěniny, banány a také brambory.

Dodržujte pitný režim

Možná se vám to zdá být trochu paradoxní, nicméně vody v těle se nejlépe zbavíte, pokud budete dostatečně pít. Řeč je o neperlivé vodě, bylinkových čajích a polévkách. Nezapomeňte, že čaje jako je černý a zelený, káva a mléčné produkty naopak tělo dehydrují.

Článek Máte celulitidu a otýkáte? Zadržujte vodu byl publikován 19. září 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...