Vlasy, zuby a nehty hovoří za každého z nás

Tagy:  vlasy, nehty, péče o nehty, padání vlasů, bělící pásky, zuby

Vlasy, zuby a nehty hovoří za každého z nás

Vlasy, zuby i nehty jsou vizitkou každého člověka. Jedná se o ukazatele, které na první pohled prozradí, jací jsme.

Ruce a nehty

Pěstěné ruce už dávno nejsou výsadou pouze žen, vždyť podáním ruky učiníte jeden z prvních dojmů. Ti, kteří denně namáhají své ruce, pracují manuálně anebo denně odvádějí každodenní domácí práce, kdy používají různé saponáty a čisticí prostředky, musí častěji o své ruce a zejména nehty pečovat.
Po každém omytí rukou by mělo následovat promazání hydratačním krémem. A během péče o ruce bychom ani neměly zapomínat na pravidelné ošetření nehtů a jejich vyčištění. Doporučuji denně namáčet nehty v teplém olivovém oleji, kartáčovat nehty měkkým kartáčkem v teplé mýdlové vodě a vždy si ostříhat nehty po koupeli, kdy jsou měkké a pružné.

Výživný Gél lak na Obnovu nechtůVýživný Gél lak na Obnovu nechtů

Zuby a úsměv

Stejně tak, jako je důležité čistota rukou a nehtů, bílé zuby a krásný úsměv o vás a vaší osobnosti také hodně prozradí. Prvních dvacet dětských mléčných zoubků nám vypadá okolo šesti let, ale třicet dva dospělých zubů nám zůstanou do konce života, tedy pokud se o ně budeme náležitě starat.
Jistě mi dáte za pravdu, že v dnešní době proběhne během koukání na televizi nesčetné množství reklam, které apelují na zdravé a bílé zuby. Stačí tak málo, aby vaše zuby byly jako perličky. Různé bělící zubní pasty, účinné bělící pásky nebo i speciální propracovaný zubní kartáček. Zkrátka za stav a kvalitu našich zubů si zodpovídáme sami (např. i potravou). Měli bychom si je čistit cca dvakrát denně alespoň tři minuty, pravidelně navštěvovat zubaře a používat kvalitní zubní pasty.

Bělící pásky Crest 3D Glamorous WhiteBělící pásky Crest 3D Glamorous White

Vlasy a účesy

Při setkání s člověkem svůj zrak zaměřujeme nejen na čisté nehty a zdravé bílé zuby, ale také na mimiku, gestikulaci, oblečení a v neposlední řadě vlasy.
Vlasy u našich pravěcích lidech hrály důležitou životní roli – předchůdce srsti. U dnešního moderního člověka tuto funkci přebraly jiné orgány. Když vám vlasy začnou padat, určitě nemusíte mít strach že „línáte“ jako zvíře. Každodenní padání vlasů je jev zcela přirozený a to vyvolaný zejména ročním obdobím, anebo nějakou chorobou. Nejčastěji nám vlasy přirozeně padají na začátku podzimu a nejméně zase zjara.
Každý člověk má na hlavě cca 100 tisíc vlasů, někteří jedinci s bujnou kšticí dokonce až 150 tisíc.
Vlasy si musíme pravidelně mýt a používat na ně takové prostředky, které vlasy a kůži umyjí, ošetří a dodají jim patřičné látky, které vlasům a pokožce chybí. Doporučuje se cca 2× týdně. Šampon proti vypadávání vlasů RevitaŠampon proti vypadávání vlasů Revita

Článek Vlasy, zuby a nehty hovoří za každého z nás byl publikován 12. září 2016 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...