Jak vybrat pohřební službu

Tagy:  smrt, pohřeb, pohřební služba, urna, rakev

Sponzorované odkazy:

Jak vybrat pohřební službu

Úmrtí člověka v sobě nese zármutek, slzy, vzpomínky a bohužel i spoustu zařizování s pohřbem. Víte, jakou pohřební službu vybrat, která vám pomůže od mnoha starostí ulehčit?

Tip: Navštivte stránku, na které najdete vše o smutečních kyticích a věncích.

Doporučení známých

Je pouze na Vás, jakou pohřební službu vyberete. Možná dáte na rady známých, kteří se už s tímto zařizováním setkali a mohou vám tak předat cenná doporučení na různé pohřební služby či agentury. Ústní doporučení bývají většinou nejcennější. Při každém sjednávání pohřbu je nutná telefonická a osobní schůzka. Nikde na internetu nenajdete ceníky za pohřební služby, neboť mají dle zákona o reklamě zakázáno tyto informace zveřejňovat.
Pozůstalým přichází období smutku, vypořádání se s odchodem blízkého člověka, žal, proto si ulehčete starosti s pohřbem a přenechejte jej v rukách odborníků.

Tip: Navštivte stránku, na které najdete vše o kondolenci na pohřbu.

Sjednání schůzky

Po sjednání schůzky přihlížejte nejen na vystupování a chování personálu, ale také na jejich celkové vzhled, oblečení a čistotu okolí. Servis, který budete vybírat, doporučuji tzv. kompletní. Začíná převozem zesnulého, zajištěním smutečního obřadu, dále např. služby jako rozeslání parte, hřbitovní servis, zajištění smutečních výzdob (věnce, květiny, svíčky…), rakve apod.
Slušná a seriozní služba se pozná na první pohled svým profesionálním vystupováním.

Na co se zaměřit?

Pohřební ústav (služba) by vám měl být schopen zajistit různou variantu pohřbů, přesnou cenu za pohřební služby, plnou kontrolu nad zesnulým od převzetí, přes smuteční obřad až do doby pohřbu do hrobu nebo předání urny.
Zaměřte se také na to, jaké doplňkové služby nabízí, aby se vám nestala nepříjemnost s chybějící výzdobou. Všechny nutné, nepostradatelné a „smutné“ záležitosti je nejlepší vyřešit najednou a na jednom místě.

Co vám dobrá pohřební služba zajistí?

Správná pohřební služba vám zajistí převoz zesnulé osoby, vyřídí administrativní náležitosti – úmrtní list, odevzdání řidičského průkazu zemřelého, pasu, zrušení zdravotního pojištění, vystaví vám potvrzení o účasti na pohřbu, apod. Dále vám vyhotoví a rozešle parte, pomůže vám s výběrem rakve nebo urny, zajistí obřadní síň, kapli nebo kostel, řečníka či kněze, smuteční věnce, kytice, hudbu, zajistí uložení zesnulého do země nebo naopak kremaci bez obřadu či s obřadem. Pohřební služby mohou nabízet i službu pro pozůstalé – dopravu, zařízení smuteční hostiny apod.

Článek Jak vybrat pohřební službu byl publikován 3. října 2016 v 22.45 v rubrice Rodina. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...