Jak předejít narušení imunitního systému?

Tagy:  nemoci, jídelníček, zima, imunita, vitamíny, bylinky

Sponzorované odkazy:

Jak předejít narušení imunitního systému?

Na podzim a v zimě je tak nějak přirozené, že se lidé více potýkají s nachlazením, chřipkou a angínami. Teploty jsou čím dál nižší, lidé se sdružují v uzavřených prostorách a organismus je náchylnější, než v létě nebo na jaře. S přibývajícími bacily v okolí také klesá obranyschopnost organismu a funkce imunitního systému. Jak zabránit zhoršení imunity a vyhnout se tak nemocem všude kolem vás? Existuje několik skvělých tipů a triků, díky kterým přežijete podzim i zimu ve zdraví.

Vsaďte na bylinky

Bylinky mají nejenom v kuchyni, ale také v léčitelství a lékařství svůj nezaměnitelný význam a pokud jste jim ještě nepropadli, je na čase se na ně zaměřit. Již naše babičky znaly jejich sílu a účinky a pomocí nich léčily i údajně nevyléčitelné choroby. Tyto přírodní medikamenty mají antibakteriální účinky a zvyšují obranyschopnost celého těla. Zároveň tlumí bolesti, dezinfikují a uklidňují. Vyzkoušejte čaje z čerstvé máty, sušený zázvor, heřmánek, ale také kopřivu a meduňku.

Autor: SmoobsAutor: Smoobs

Otužujte se

Otužování není žádnou novinkou a je již mnoho let známo že právě tento proces dokáže tělo zbavit škodlivin a především jej posilnit. Otužování nemusí probíhat žádnou “drastickou” cestou, nýbrž bohatě postačí střídat během sprchování studenou a horkou vodu. Tělo se tak dostane do teplotního šoku a začne přirozeně posilovat organismus zevnitř.

Doplňujte vitamíny

Tělo potřebuje vitamíny a minerální látky nejenom na podzim a v zimě, ale po celý rok. Pokud vitamíny tělu chybí, je slabé, bez energie a tím pádem i se špatnou imunitou. Zapomeňte však na doplňky stravy a tabletky a doplňujte vitamíny přírodní a přirozenou cestou, a to ve formě ovoce a zeleniny. Nejvíce vitamínů má v sobě jablko, lesní plody a listová zelenina v jakékoliv podobě.

Nepodceňujte počasí

Možná ještě žijete v módu léta, ale již nastal čas si uvědomit, že opravdu přichází zima a spolu s ní čím dál studenější a zrádnější dny. Šále se proto rozhodně nebraňte a pokud jste na prochladnutí náchylnější, pak ani čepici a rukavicím.

Autor: NatalieMaynorAutor: NatalieMaynor

Článek Jak předejít narušení imunitního systému? byl publikován 26. října 2016 v 22.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...