4 tipy, jak se zbavit povánočních kil navíc

Tagy:  dieta, strava, jídelníček, vánoce, tuky, cukry, mouka, pohyb

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak se zbavit povánočních kil navíc

Vánoce jsou překrásné svátky pohody a klidu, které většina lidí na celém světě vskutku miluje. Proč tomu tak je? Důvodů je mnoho a všechny jsou jednoduché. Vánoce vám umožňují trávit čas se svojí rodinou, přáteli a jednoduše s lidmi, kteří jsou vám nejbližší a milujete je z celého srdce. Během Vánoc se uvolníte, najedete na relaxační režim, ke kterému patří odpočinek u televize, procházky a také mnoho jídla a alkoholu. Vánoční menu však není ničím výživným, natož pak dietním. Cukroví plné cukru a tuku, bramborový salát s majonézou, smažená ryba a řízky, knedlíky, kachna či zahuštěné zelí. Vše je kalorickými bombami a ta není divu, že během Vánoc přiberete a následně trpíte depresemi ze své figury. Povánočních kil se však můžete snadno a rychle zbavit. Máme pro vás pár super tipů, díky nimž jste ve formě již začátkem února.

Omezte cukr

Zabijákem krásné postavy je rafinovaný cukr. Ten vám tuky ukládá jedna radost a způsobuje také nepěknou celulitidu v oblastech hýždí, stehen a břicha či boků. Zcela bez cukru se samozřejmě neobejdete, nicméně rafinovaný cukr byste po náročných Vánocích měli striktně omezit. Přestaňte si proto k snídani dávat koblihy či bábovky, zapomeňte na sušenky a čokoládu a také na bílé pečivo. Šetřete i s ovocem, a to především odpoledne. Ovoce rovněž obsahuje mnoho cukru, byť je zdravý a odpoledne by jej tělo hůře trávilo.

Víte, jak zhubnout?Víte, jak zhubnout?

Pozor na nezdravé tuky

Tuky jsou pro správné fungování těla a metabolismu nezbytné, nicméně nejsou tuky jako tuky a především ty nezdravé by se v dietním a redukčním jídelníčku objevovat neměli. Fast foody, majonézu, uzeniny a tučné sýry vezměte obloukem a místo nich přidejte avokádo, mléčné zakysané produkty, olivový olej, ořechy a také mořské ryby jako je losos nebo tuňák.

Pryč s gaučingem

Přes vánoce jste tak nějak zpohodlněli a nyní máte tendence každou volnou chvíli odpočívat na gauči a nedělat vůbec nic, jen sledovat filmy a seriály či pohádky, co se ještě vztahují k Vánoční atmosféře? S takovou se k vysněné postavě ale nedostanete. Vyměňte pro gauč za fitness centrum nebo za procházky. Pohyb vám dokonale rozproudí lymfu a také metabolismus, díky čemuž budou tuky mizet téměř sami.

Nestresujte se

Pokud jste si Vánoce opravdu užili se vším všudy, pak není třeba se stresovat kvůli pár kilům navíc, která ještě nikoho nezabila a jichž se snadno zbavíte. Stres vám totiž k hubnutí nepomůže, ba naopak vám tuky ještě více nabalí. Hubněte proto rozumně, pomalu a s mírou.

Článek 4 tipy, jak se zbavit povánočních kil navíc byl publikován 28. prosince 2016 v 19.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...