4 potraviny, které by v jarním jídelníčku neměly chybět

Tagy:  zdraví, potraviny, jídlo, jaro, jablka, rajčata, sýr

Sponzorované odkazy:

4 potraviny, které by v jarním jídelníčku neměly chybět

Jaro je plné barev a optimismu, a to nejenom v případě módy a bytového designu, ale také jídelníčku. Stravování by v jarních měsících mělo být o poznání lehčí, snadno stravitelné, méně energeticky náročné a také méně tučné, než je tomu v zimě. Naopak by mělo obsahovat mnoho vitamínů a zdraví prospěšných látek, jež by vám mohly chybět. Podívejte se na 5 potravin, které se v jarním jídelníčku na jaře musí objevovat.

Cherry rajčata

Možná o této skutečnosti nevíte, ale cherry rajčata jsou doslova zásobárnou vitamínů a také antioxydantů, které chrání před volnými radikály a nemocemi jako je rakovina nebo infarkt. V jídelníčku zdravě smýšlejícího jedince by tak neměla chybět. Cherry rajčata se skvěle hodí do salátů, ale také tepelně zpracovaná a zapečená na mnoho způsobů.

Jablka

Jablka jsou jednou z mála potravin, která se v jídelníčku může objevovat opravdu po celý rok. Málo kdo totiž ví, že jsou jablka zásobárnou nejenom energie a zdravých cukrů, ale především vlákniny. Ta pomáhá ke správnému trávení a fungování metabolismu. Dejte si jedno jablko denně a vaše životospráva bude přesná jako hodinky.

Autor: betancourtAutor: betancourt

Lesní ovoce

Ovoce všeho druhu je samozřejmě zdravé, ale je třeba myslet na skutečnost, že obsahuje také dosti cukru a ve výsledku může působit jako klasické sladkosti. Lesní ovoce je ale výjimkou, neboť obsahuje zdaleka nejméně cukru a především obsahuje antioxydanty a minerální látky. Dopřávejte si hrstičku malin, ostružin, borůvek a lesních jahod každý den a jistě pocítíte změnu. A záleží na vás, zda bude ovoce čerstvé nebo například v podobě koláče.

Kozí sýr

Další skvělou potravinou je kozí sýr, který je čím dál populárnější. Pokud vám nesedí kravské mléko, kozí sýr je geniální alternativou a stejně tak pro případ, kdy si nepotrpíte na maso. Nahradí vám hravě kus kuřecího nebo vepřového k večeři a dokonale se hodí také jako předkrm, spolu s řepou nebo rukolovým salátkem. Kozí sýr ale obsahuje tuky, takže i s ním šetřete.

Autor: KαtyefamyAutor: Kαtyefamy

Článek 4 potraviny, které by v jarním jídelníčku neměly chybět byl publikován 8. března 2017 v 17.00 v rubrice Zdraví, Krása a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...