3 zásadní principy zdravého životního stylu

Tagy:  strava, jídelníček, zdravá strava, tělo, organismus, jaro

Sponzorované odkazy:

3 zásadní principy zdravého životního stylu

Zdraví životní styl je otevřeným tématem, které je neustále probíráno napříč nejenom České republikou, ale přirozeně celým světem. Časopisy, televizní pořady, dokumenty I talk show. Vše se věnuje tomu, jak a co jíst, jak se hýbat a co dělat, abyste byli zdraví a vypadali dobře. Možná vám celá “kauza” okolo zdravého životního stylu připadá složitá a neuchopitelná, ale není tomu tak. Stačí se zaměřit na tyto 3 nezbytnosti a vše vám půjde takřka samo.

Autor: Ralph DailyAutor: Ralph Daily

Pravidelnost je základ

Základem zdravého životního stylu není jenom štíhlost a nižší poměr tuků a vyšší procenta svalstva, ale rovněž se musíte cítit dobře, stále nasyceně a přitom lehce. Základem jak tohoto stavu dosáhnout je pravidelné stravování. Nepravidelnost vám totiž tvoří tukové zásoby a tělo nepracuje na sto procent. Naordinujte si proto v pravidelných intervalech snídaně, svačiny, obědy, odpolední svačiny a večeře a případně ještě druhou večeři. Vaše tělo bude spokojeno a vy také.

Zaměřte se na poměr živin

Mnozí lidé nejedí příliš, ba dokonce někdy málo, ale presto bojují s nadváhou. Jak je to možné? Důvodem je nesprávný poměr živin. Pakliže za den přijmete většinu sacharidů a tuků a vynecháváte bílkoviny, pak se nemůžete divit rostoucí váze. Bílkoviny jsou zásadní pro stavbu svalů a odbourávání tuků a lidské tělo by jich denně mělo přijmout okolo 60 gramů. Zařaďte proto do jídelníčku kvalitní maso a ryby, mléčné výrobky, sojové produkty a zakysané výrobky.. nebojte se ani vajec, ale s těmi se mějte na pozoru, neboť jsou tučná. Co se tuků týče, ty by měly být zdravé. Čerpejte je ideálně z ořechů, kvalitních rostlinných olejů, avokáda a mořských ryb jako je losos a tuňák.

Pohyb jako životní vášeň

Možná vás pohyb příliš nebaví, ale pokud chcete žít zdravě, měli byste si k němu vybudovat zdraví vztah. Bez pohybu nikdy nebudete stoprocentně v pořádku, nehledě na skutečnost, že si bez sportování nevybudujete absolutně žádné svalstvo. Nemusíte se nutně mořit v posilovnách, postačí pravidelné procházky, jóga nebo jízda na kole. Jaro je pro sportování ideální, tak zapřemýšlejte, s jakou činností začnete.

Autor: Ralph DailyAutor: Ralph Daily

Článek 3 zásadní principy zdravého životního stylu byl publikován 12. března 2017 v 19.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...